Lammytterfilé med chèvregratäng och rostade rotfrukter

50 minuter
Medel
17 ingredienser
Klassiska smaker med en liten twist som lyfter intresset för rätten. Perfekt rätt att bjuda på när man har ett större sällskap hos sig.
Lammytterfilé med chèvregratäng och rostade rotfrukter
Ingredienser för 2 personer

Lamm

400 g
Lammytterfilé
1 st
Kruka timjan
Smör
Salt & Svartpeppar

Gratäng

500 g
Potatis
1 st
Solo vitlök
40 g
Smör
3 msk
Vetemjöl
4 dl
Matlagningsgrädde
170 g
Chèvre
50 g
Västerbottenost - riven
Timjan - finhackad
Salt & Vitpeppar

Rotfrukter

2 st
Morötter
3 st
Rödbetor
Smör
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Buena Vista Carneros Chardonnay

    Buena Vista Carneros Chardonnay

    2019
    usaUSA
    750 ml
    13.5%

    En fatlagrad chardonnay som är fyllig passar utmärkt till den här rätten. Det är inte alltid rött vin som är rätt val till lamm. Här har vi en rätt där köttet är tillagat på ett ganska enkelt sätt med smör och timjan. Till det har vi sedan en ganska smakrik gratäng gjord på chèvre. Och sist men inte minst har vi en del rotfrukter. Till det gifter sig en fyllig chardonnay på ett utmärkt sätt. I vinet får vi en hög fruktsyra, men ändå tydliga inslag av smör och framförallt den där härliga fylligheten som vi är ute efter. Om man ändå vill satsa på ett rött vin så funkar en sangiovese alldeles utmärkt.

    149 kr