Ankbröst med portvinssås och potatispuré

40 minuter
Medel
18 ingredienser
Stekt ankbröst med portvinssås och potatispuré bjuds det på den här veckan. Recept hop med ett matchande vintips hittar du här.
Ankbröst med portvinssås och potatispuré
Ingredienser för 2 personer

Ankbröst

400 g
Ankbröst
Salt & svartpeppar

Sås

1 st
Gul lök
100 g
Champinjoner
3 st
Kvistar timjan
1 msk
Russin
2 dl
Portvin
2 dl
Kalvfond - utspädd
Salt & svartpeppar

Potatispuré

500 g
Mjölig potatis
40 g
Smör
2 dl
Mjölk
Muskotnöt
Salt & vitpeppar

Grönsaker

3 st
Knipplök
3 st
Morötter
Smör
Salt & peppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Waltz  Pinot Noir

    Waltz Pinot Noir

    2020
    tysklandTyskland
    750 ml
    14.5%

    En tysk pinot noir som skiljer sig en hel del från många andra tyska viner gjorda på druvan. Här får vi ett vin som har en del fyllighet och även en del kryddiga toner. De där typiska lingontonerna som brukar finnas i tyska pinot noir-viner är väldigt diskreta. Istället möts du av lite jordgubbar och framför allt en härlig kryddighet som ihop med ankbröstet och den lagom syrliga såsen gifter sig väldigt väl. Med andra ord kan man säga att Wlaltz Pinot Noir passar utmärkt till den här rätten då den har det där goda ankbröstet, den krämiga och syrliga såsen samt den lena potatispurén. Tillsammans med vinets fyllighet, härliga fruktsyra och kryddiga toner gifter sig de båda otroligt bra.

     

    VINET FINNS EJ TILLGÄNGLIGT LÄNGRE!