Biff med bearnaise, rostad potatis och tomatsallad
40 minuter
Medel
29 ingredienser
Biff med bearnaise, rostad potatis och tomatsallad är en oerhört enkelt lätt att laga som passar till olika tillfällen.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Kött
300 g
Biff
(entrecote/ryggbiff)
Smör
Rosmarin
Vitlök
Salt & Peppar
Sås
250 g
Smält smör
2 st
Äggulor
Gräslök - finhackad
(valfritt)
Dragon - finhackad
Persilja - finhackad
Worcestersås
Cayennepeppar
Salt & svartpeppar
Reduktionen
1 st
Schalottenlök - finhackad
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Vatten
0.5
Kruka färsk dragon
Stjälkar från persilja
Tomatsallad
130 g
Små tomater
1 st
Rödlök
1 st
Paket fetaost
Rödvinsvinäger
Olivolja
Salt & peppar
Potatis
200 g
Potatis
100 g
Jordärtskocka
Rosmarin
Olivolja
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
Kött
300 g
Biff
(entrecote/ryggbiff)
Smör
Rosmarin
Vitlök
Salt & Peppar
Sås
250 g
Smält smör
2 st
Äggulor
Gräslök - finhackad
(valfritt)
Dragon - finhackad
Persilja - finhackad
Worcestersås
Cayennepeppar
Salt & svartpeppar
Reduktionen
1 st
Schalottenlök - finhackad
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Vatten
0.5
Kruka färsk dragon
Stjälkar från persilja
Tomatsallad
130 g
Små tomater
1 st
Rödlök
1 st
Paket fetaost
Rödvinsvinäger
Olivolja
Salt & peppar
Potatis
200 g
Potatis
100 g
Jordärtskocka
Rosmarin
Olivolja
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme. Finhacka schalottenlöken och lägg i en kastrull tillsammans med rödvinsvinäger, vatten, dragon och stjälkar. Låt reducera till hälften och sila sedan av den.
2
Dela potatis och jordärtskocka, lägg på en plåt tillsammans med rosmarin, olivolja, salt & svartpeppar. Rosta i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter.
3
Krydda biffen och stek på hög värme till du får en fin yta. Gärna i en gjutjärns- eller kolståls panna. Lägg i örter, vitlök och smör. Ös köttet och låt vila på ett galler.
4
Under tiden köttet vilar skär vi ner tomater, rödlök och strimlar över fetaost, rödvinsvinäger, olivolja, salt & svartpeppar.
5
Ta den avsilade reduktionen och vispa tillsammans med äggulan. Vispa under medel låg värme tills det bildas ett skum, runt 65 grader. Då kan du börja droppvis vispa ner det smälta smöret som skall ligga runt 55 grader. Vispa ner allt smör förutom det vita i botten på kastrullen. Tillsätt örter, cayennepeppar, salt, svartpeppar och worcestersås.
6
Låt köttet gå klart i ugnen tills de når 52 grader, servera sedan allt tillsammans med ett glas vin. Smaklig måltid!