Bucatini med räkor, tomat och vitt vin
25 minuter
Enkel
12 ingredienser
Den här veckan bjuds det på pasta bucatini med räkor, tomat och vitt vin. En delikat och enkel pastarätt att laga som garanterat kommer imponera på pastaälskarna.
Ingredienser
Ingredienser för 3 personer
500 g
Räkor– med skal
400 g
Bucatini pasta
300 g
Små tomater
1 st
Schalottenlök
1 st
Solo vitlök
4 msk
Olivolja
1 st
Röd chili
25 g
Smör
1 dl
Vitt vin
2 msk
Hummerfond – koncentrat
1 st
Näve persilja
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 3 personer
500 g
Räkor– med skal
400 g
Bucatini pasta
300 g
Små tomater
1 st
Schalottenlök
1 st
Solo vitlök
4 msk
Olivolja
1 st
Röd chili
25 g
Smör
1 dl
Vitt vin
2 msk
Hummerfond – koncentrat
1 st
Näve persilja
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Skala räkorna och spara skalen till en fond. Koka upp vatten i en kastrull med rikligt med salt.
2
Finhacka schalottenlöken, chili och vitlök och fräs i en gryta tillsammans med olivolja. Dela ner tomaterna och ha med. När det sedan puttrat en stund tills tomaterna mjuknat så tillsätter du vinet, smör och fond och låter det koka ihop.
3
Koka pastan tills den är har 2–3 minuter kvar och ha sedan i den tillsammans med såsen.
4
Härifrån handlar det om att bygga luft i såsen tillsammans med pastavatten för att få den så krämig som möjligt. Detta gör du genom att slunga pastan eller röra om så du arbetar in luften. Tillsätt mer pastavatten i omgångar om du vill ha den krämigare.
5
Strö över finhackad persilja och servera på en tallrik tillsammans med räkorna.