Råbiff med dragonfärskost och jordärtskockschips
35 minuter
Medel
17 ingredienser
Råbiff har blivit lite av en svensk klassiker. Här får man ett recept på en råbiff i en modern tappning. Givetvis bjuds det på vintips till.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Kött
250 g
innanlår
1 st
Schalottenlök
2 msk
Olivolja
(gärna en ¨finare variant¨)
1 msk
Citronjuice
Salt & Svartpeppar
Sås
1 st
Knippa dragon – bladen
200 g
Färskost
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
2 msk
Vatten
Salt & svartpeppar
Chips
3 st
Jordärtskockor
3 dl
Naturell olja
Salt
Servering
5 st
Rädisor
(finhyvlade)
4 st
Gröna sparris
(finhyvlade)
Örtolja
Ingredienser för 2 personer
Kött
250 g
innanlår
1 st
Schalottenlök
2 msk
Olivolja
(gärna en ¨finare variant¨)
1 msk
Citronjuice
Salt & Svartpeppar
Sås
1 st
Knippa dragon – bladen
200 g
Färskost
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
2 msk
Vatten
Salt & svartpeppar
Chips
3 st
Jordärtskockor
3 dl
Naturell olja
Salt
Servering
5 st
Rädisor
(finhyvlade)
4 st
Gröna sparris
(finhyvlade)
Örtolja
Gör så här
1
Börja med att tvätta jordärtskockorna noggrant. Hyvla dem tunt och torka av dem. Fritera i neutral olja på medelhög värme tills dem blivit gyllenbruna. Lägg dem på ett hushållspapper och salt lätt.
2
Plocka bladen på dragonen och lägg i en mixer tillsammans med färskosten. Smaksätt med rödvinsvinäger, olivolja, salt & svartpeppar. Mixa till en slät och fin sås, tillsätt vatten om såsen är för tjock.
3
Hyvla rädisor och sparris tunt med en mandolin. Har du ingen mandolin så går det att använda kniv eller en potatisskalare.
4
Hacka ner köttet i små kuber, lägg i en bunke tillsammans med finhackad schalottenlök, olivolja, citronjuice, salt & svartpeppar. Blanda runt och sprid ut på en tallrik. Toppa med såsen och alla tillbehören. Ringa över lite ört olja och servera med ett gott glas vin. Smaklig måltid.