Ramslökspasta med salsiccia och sparris
30 minuter
Enkel
12 ingredienser
Ramsläkspasta med salsiccia och sparris. En enkel och fräsch pastarätt som kombinerar det bästa från Italien med det bästa från Sverige.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
400 g
Pasta
3 st
Salsiccia korvar
1 st
Gul lök
3 dl
Grädde
1 st
Knippe sparris
1 st
Näve ramslök
1 dl
Cashewnötter
0.5 dl
Pastavatten
2 msk
Olivolja
1 st
Citron
(zest och saft)
Parmesan
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
400 g
Pasta
3 st
Salsiccia korvar
1 st
Gul lök
3 dl
Grädde
1 st
Knippe sparris
1 st
Näve ramslök
1 dl
Cashewnötter
0.5 dl
Pastavatten
2 msk
Olivolja
1 st
Citron
(zest och saft)
Parmesan
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Häll vatten i en kastrull och salta rikligt. När de kokar tillsätter du pastan. Koka tills al dente.
2
Snitta korven och ta ut färsen och dra isär i mindre bitar. Stek korven i en panna med olivolja och finhackad gul lök.
3
Mixa ramslök med cashewnötter, pastavatten, olivolja, citron, salt & peppar.
4
Slå i ramslöken, grädde och delad sparris i pannan. Tillsätt pasta och ytterligare lite pastavatten. Slunga pastan tills den blivit krämig och god. Servera med lite parmesan, smaklig måltid!