Fläskkarré med hoisinsås, kålsallad och ris
Enkel vardagsmat med inspiration från det asiatiska köket. Fläskkarré med hoisinsås, kålsallad och ris har få komponenter som gör att rätten blir väldigt lättlagad och snabblagad.
Fläskkarré som är ett väldigt underskatta kött i min mening får verkligen visa sin goda sida. Skulle man ha tillgång till en grill går det alldeles perfekt att grilla köttet och pensla på glaze allt eftersom. En enkel, smakrik och god rätt som man lika gärna kan göra till vännerna som till sig själv om man blir sugen en vardagskväll. Här nedan kan ni se en video på hur man gör fläskkarré med hoisinsås, kålsallad och ris.
https://www.tiktok.com/@adriancederlund/video/7091622576547466502?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1&lang=sv-SE
Fläskkarré med hoisinsås, kålsallad och ris
För 2 personer
Ingredienser
Kött/glaze
400 g fläskkarré
1 tsk go-chu-jang
4 msk hoisin
3 msk soja
2 risvinsvinäger
1 vitlök – finriven
1 tsk maizenamjöl
Salt & Svartpeppar
Kålsallad
¼ vitkålshuvud
2 st Pak Choi
1st morot
3 st salladslök
1 lime – juice
2 msk rostade sesamfrön
Salt & Svartpeppar
Servering
Ris
Sesamfrön
Ev. färsk koriander
Så här gör du
- Tvätta riset ordentligt och koka enligt förpackningen tills fluffigt.
- Skär köttet i lagom skivor, krydda båda sidorna med salt och svartpeppar och stek i olja på medelhög värme. Under tiden blandar du ihop ingredienserna till glazen.
- Finstrimla vitkål, morot, pak choi och salladslök. Lägg i en stor bunke tillsammans med limejuice och sesamfrön. Ha i salt och svartpeppar och låt stå och dra en stund.
- När köttet fått fin färg på båda sidorna, slå i glaze och låt koka upp så det sätter sig runt köttet. Skär upp köttet i strimlor.
- Servera ris och kålsallad tillsammans med köttet och lite extra sesamfrön. Ha på färsk koriander om så önskas, smaklig måltid.
Vintips
Gustave Lorentz, Gewurztraminer Réserve, 2021, (5244) 112:-
Inte nog med att Gustave Lorentz är en av de absolut bästa vitvinsproducenterna i Alsace, man skulle nästan kunna tro att den här gewurtztraminern var skapad för asiatiska rätter. Den fina fruktigheten i form av päron i kombination med de tydliga blomtonerna och den diskreta örtigheten gör att det här vinet passar utmärkt till fläskkarré med asiatiska inslag. I kombination med maten kommer den diskreta sötman i vinet gifta sig väl och ihop kommer det skapas en perfekt balanserad måltid.
Läs mer
Ramslökspasta med salsiccia och sparris
Fler recept av Adrian Cederlund
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att kommentera