Fläskkarré med hoisinsås, kålsallad och ris

Fläskkarré med hoisinsås, kålsallad och ris

Favoritmarkera

Enkel vardagsmat med inspiration från det asiatiska köket. Fläskkarré med hoisinsås, kålsallad och ris har få komponenter som gör att rätten blir väldigt lättlagad och snabblagad.

Fläskkarré som är ett väldigt underskatta kött i min mening får verkligen visa sin goda sida. Skulle man ha tillgång till en grill går det alldeles perfekt att grilla köttet och pensla på glaze allt eftersom. En enkel, smakrik och god rätt som man lika gärna kan göra till vännerna som till sig själv om man blir sugen en vardagskväll. Här nedan kan ni se en video på hur man gör fläskkarré med hoisinsås, kålsallad och ris.

https://www.tiktok.com/@adriancederlund/video/7091622576547466502?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1&lang=sv-SE

Fläskkarré med hoisinsås, kålsallad och ris

För 2 personer

Ingredienser

Kött/glaze

400 g fläskkarré
1 tsk go-chu-jang
4 msk hoisin
3 msk soja
2 risvinsvinäger
1 vitlök – finriven
1 tsk maizenamjöl
Salt & Svartpeppar

Kålsallad

¼ vitkålshuvud
2 st Pak Choi
1st morot
3 st salladslök
1 lime – juice
2 msk rostade sesamfrön
Salt & Svartpeppar

Servering

Ris
Sesamfrön
Ev. färsk koriander

Så här gör du

  1. Tvätta riset ordentligt och koka enligt förpackningen tills fluffigt.
  2. Skär köttet i lagom skivor, krydda båda sidorna med salt och svartpeppar och stek i olja på medelhög värme. Under tiden blandar du ihop ingredienserna till glazen.
  3. Finstrimla vitkål, morot, pak choi och salladslök. Lägg i en stor bunke tillsammans med limejuice och sesamfrön. Ha i salt och svartpeppar och låt stå och dra en stund.
  4. När köttet fått fin färg på båda sidorna, slå i glaze och låt koka upp så det sätter sig runt köttet. Skär upp köttet i strimlor.
  5. Servera ris och kålsallad tillsammans med köttet och lite extra sesamfrön. Ha på färsk koriander om så önskas, smaklig måltid.

Vintips

Gustave Lorentz, Gewurztraminer Réserve, 2021, (5244) 112:-

Inte nog med att Gustave Lorentz är en av de absolut bästa vitvinsproducenterna i Alsace, man skulle nästan kunna tro att den här gewurtztraminern var skapad för asiatiska rätter. Den fina fruktigheten i form av päron i kombination med de tydliga blomtonerna och den diskreta örtigheten gör att det här vinet passar utmärkt till fläskkarré med asiatiska inslag. I kombination med maten kommer den diskreta sötman i vinet gifta sig väl och ihop kommer det skapas en perfekt balanserad måltid.

Läs mer

Ramslökspasta med salsiccia och sparris

Fler recept av Adrian Cederlund

Hitta fler recept på kött här

Hitta fler vintips här

Adrian Cederlund

TikTok

Youtube

Instagram

Lämna ett svar