Sparrisrisotto med parmesan
60 minuter
Medel
11 ingredienser
Sparrisrisotto med parmesan är rätten som både är enkel, snabb och otroligt god. Här bjuder vi även på ett bra vintips till rätten.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
3 dl
Carnaroliris
1 st
Schalottenlök
1.5 dl
Vitt vin
2 msk
Olivolja
2 dl
Riven parmesanost
1 l
Grönsaksfond
25 g
Smör
1 st
Knippe sparris
Krossade cashewnötter
Persilja
Salt & Svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
3 dl
Carnaroliris
1 st
Schalottenlök
1.5 dl
Vitt vin
2 msk
Olivolja
2 dl
Riven parmesanost
1 l
Grönsaksfond
25 g
Smör
1 st
Knippe sparris
Krossade cashewnötter
Persilja
Salt & Svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att sätta grönsaksfonden på medelhög värme så den kommer upp i temperatur. Finhacka sedan schalottenlöken och stek i olivoljan. När löken mjuknat så tillsätter du riset.
2
¨Stek¨ riset tills det släppt lagom mängd stärkelse, detta kommer göra risotton krämig i slutändan. Häll i det vita vinet och låt koka in. Tillsätt sedan slevvis fonden och rör om tills riset uppnår önskad konsistens.
3
Dela sparrisen och blanchera dem i lättsaltat vatten. Lägg i en mixer tillsammans med olivolja och svartpeppar, mixa till en slät pure och häll ner i risotton.
4
Riv parmesan och ha i tillsammans med smör. Rör om och servera på en platt tallrik med cashewnötter ovanpå. Smaklig måltid