Wok med ryggbiff, chili och kimchidipp
30 minuter
Medel
20 ingredienser
Wok med ryggbiff, chili och kimchidipp är rätten du ska laga när du är sugen på något snabbt, smakrikt och hett.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
400 g
Ryggbiff
200 g
Risnudlar
(eller de nudlar du föredrar)
1 msk
Ingefära – finriven
1 st
Vitlöksklyfta
3 msk
Soja
2 msk
Sesamolja
1 msk
Farinsocker
1 msk
Sambal oelek
1 st
Lime – juice
1 msk
Rostade sesamfrön
Salt & svartpeppar
Grönsaker
1 st
Rödlök
1 st
Pak choi
2 st
Salladslök
1 st
Paket böngroddar
Dipp
1 st
Burk kimchi
250 g
Färskost
Salt & svartpeppar
Servering
Rostade cashewnötter
Färsk koriander
Ingredienser för 2 personer
400 g
Ryggbiff
200 g
Risnudlar
(eller de nudlar du föredrar)
1 msk
Ingefära – finriven
1 st
Vitlöksklyfta
3 msk
Soja
2 msk
Sesamolja
1 msk
Farinsocker
1 msk
Sambal oelek
1 st
Lime – juice
1 msk
Rostade sesamfrön
Salt & svartpeppar
Grönsaker
1 st
Rödlök
1 st
Pak choi
2 st
Salladslök
1 st
Paket böngroddar
Dipp
1 st
Burk kimchi
250 g
Färskost
Salt & svartpeppar
Servering
Rostade cashewnötter
Färsk koriander
Gör så här
1
Börja med att finstrimla ryggbiffen och krydda den med salt och svartpeppar, ställ åt sidan. Häll ut kimchin i en sil och låt den rinna av sig. Mixa sedan tillsammans med färskosten till en slät dipp.
2
Skala ingefära och vitlök och finriv den ner i en skål. Tillsätt resterande ingredienser till såsen och blanda ihop.
3
Skala, skölj och hacka grönsakerna och lägg i en skål. Sätt vatten på kokning till nudlarna och hetta upp wokpannan med lite rapsolja i botten. Koka nudlarna enligt paketet och stek ryggbiffen i den heta pannan.
4
Tillsätt grönsakerna och såsen, blanda. När nudlarna är klara så häll i dem tillsammans med böngroddarna. Servera på en tallrik tillsammans med nötter, dippsåsen och färsk koriander. Smaklig måltid!