Wok med ryggbiff

Wok med ryggbiff, chili och kimchidipp

Favoritmarkera

En enkel och balanserad wok med hög hetta. Chilin och sesamsmakerna passar perfekt till ryggbiffen och grönsakerna. Välj själv dina favoritnudlar och grönsaker.

Dippsåsen på kimchi och färskost passar perfekt för att dämpa styrkan från woken. Servera wok med ryggbiff, chili och kimchidipp ihop med vinet som presenteras längst ner, för att få en riktigt fin smakupplevelse. I vanlig ordning kan du se hur rätten ska tillagas i videon här direkt under.

https://www.tiktok.com/@adriancederlund/video/7095397679622130950?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7097219576103470597

Wok med ryggbiff, chili och kimchidipp

För 2 personer

Ingredienser

300 – 400 g ryggbiff
200 g risnudlar – eller de nudlar du föredrar
1 msk ingefära – finriven
1 vitlöksklyfta
3 msk soja
2 msk sesamolja
1 msk farinsocker
1 msk sambal oalek
1 lime – juice
1 msk rostade sesamfrön
Salt & Svartpeppar

Grönsaker

1 rödlök
1 pak choi
2 salladslök
1 paket böngroddar

Dipp

1 burk kimchi
250 g färskost
Salt & Svartpeppar

Servering

Rostade cashewnötter
Färsk koriander

Så gör du

  1. Börja med att finstrimla ryggbiffen och krydda den med salt och svartpeppar, ställ åt sidan. Häll ut kimchin i en sil och låt den rinna av sig. Mixa sedan tillsammans med färskosten till en slät dipp.
  2. Skala ingefära och vitlök och finriv den ner i en skål. Tillsätt resterande ingredienser till såsen och blanda ihop.
  3. Skala, skölj och hacka grönsakerna och lägg i en skål. Sätt vatten på kokning till nudlarna och hetta upp wokpannan med lite rapsolja i botten. Koka nudlarna enligt paketet och stek ryggbiffen i den heta pannan.
  4. Tillsätt grönsakerna och såsen, blanda. När nudlarna är klara så häll i dem tillsammans med böngroddarna. Servera på en tallrik tillsammans med nötter, dippsåsen och färsk koriander. Smaklig måltid!

Vintips till wok med ryggbiff, chili och kimchidipp

Chill Out, Riesling Pfalz Organic, 2020, (53600) 79:-

När det handlar om het mat så finns det en del saker du bör tänka på när du väljer vin. Det allra viktigaste är att du ska försöka neutralisera hettan och se till att vinet samspelar med de många och heta smakerna i maten. Därför är det alltid bra att ha ett vin med hög och fin syra, och kanske även en gnutta sötma. Just sötman kommer gifta sig otroligt bra med hettan, och syran kommer göra att smakerna i rätten framhävs. Det kommer helt enkelt kännas fräscht. I det här fallet får du just ett sådant vin. Här har du frukt i form av framförallt citrus, vilket ger vinet en fin syra. Ihop med chilin och kimchidippen, som står för de heta inslagen i rätten, blir det en perfekt kombination.

Fler recept från Adrian Cederlund

Fläskkarré med hoisinsås, kålsallad och ris

Ramslökspasta med salsiccia och sparris

Vin till råbiff – tips på tre viner

Fler vintips till olika maträtter

Adrian Cederlund

TikTok

Youtube

Instagram

Lämna ett svar