Ryggbiff med kappa, asiatisk chimichurri och blancherade grönsaker
30 minuter
Medel
21 ingredienser
Ryggbiff med kappa, asiatisk chimichurri och blancherade grönsaker är rätten som man bjuder på när man vill lyxa till det på ett enkelt sätt.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Kött
400 g
Ryggbiff
(gärna med kappa)
20 g
Smör
1 msk
Nduja
Salt & Svartpeppar
Chimichurri
1 st
Schalottenlök
(finhackad)
20 g
Persilja
(färsk)
20 g
Koriander
(färsk)
2 st
Piri piri chili
20 g
Oregano
(färsk)
1 st
Citron
(zest/saft)
2 msk
Sesamolja
Olivolja
Salt & Svartpeppar
Grönsaker
4 st
Morötter
(gärna knippe)
2 st
Pak choi
2 dl
Grönsaksfond
25 g
Smör
Salt & Svartpeppar
Servering
Hackade cashewnötter
Koriander
Sesamfrön
Ingredienser för 2 personer
Kött
400 g
Ryggbiff
(gärna med kappa)
20 g
Smör
1 msk
Nduja
Salt & Svartpeppar
Chimichurri
1 st
Schalottenlök
(finhackad)
20 g
Persilja
(färsk)
20 g
Koriander
(färsk)
2 st
Piri piri chili
20 g
Oregano
(färsk)
1 st
Citron
(zest/saft)
2 msk
Sesamolja
Olivolja
Salt & Svartpeppar
Grönsaker
4 st
Morötter
(gärna knippe)
2 st
Pak choi
2 dl
Grönsaksfond
25 g
Smör
Salt & Svartpeppar
Servering
Hackade cashewnötter
Koriander
Sesamfrön
Gör så här
1
Salta köttet och stek på hög värme, vänd när det fått en fin yta. Ner med smör och nduja och ös köttet ordentligt. Ställ åt sidan och låt vila.
2
Finhacka schalottenlök, persilja, oregano, koriander och piri piri och lägg i en skål. Riv zest från citron och pressa i saften tillsammans med sesamolja, olivolja, salt och svartpeppar.
3
Tvätta morötterna och dela på längden. Plocka pak choi bladen och tvätta dem rena. Smält smör i en panna och stek morötterna lätt i en stekpanna. Slå på grönsaksfonden tills den precis täcker morötterna. Lägg pak choi ovanpå och låt den ångas med på medelhög värme.
4
Avsluta köttet i ugnen tills det når en innertemperatur på ca 52 grader. Skär upp köttet och servera ovanpå grönsakerna. Strö över nötter, sesamfrön och koriander. Smaklig måltid.