Silltallrik med västerbottenost och somriga tillbehör

35 minuter
Medel
16 ingredienser
Silltallrik med västerbottenost och somriga tillbehör. En rätt som går snabbt att förbereda och som kommer göra succé på midsommar.
Silltallrik med västerbottenost och somriga tillbehör

Vintips till receptet

  • Palmer & Co  La Réserve

    Palmer & Co La Réserve

    frankrikeFrankrike
    750 ml
    12%

    Sill är en erkänt svår maträtt att matcha till vin, för man får så otroligt många olika smaker i sillen. Om man inte väljer öl eller snaps till sillen så finns det flera viner som man kan välja för att få en riktigt bra matupplevelse. I det här fallet väljer vi faktiskt en champagne. För syran och även den brödiga tonen i champagnen passar riktigt bra med sältan och de fräscha inslagen i silltallriken. 

    399 kr
Ingredienser för 4 personer
400 g
Matjessill
500 g
Färskpotatis
1 st
Knippe rädisor
25 g
Gräslök
1 kruka
Dill
0.5 st
Limpa kavring
75 g
Smör

Sås

2 dl
Smetana
100 g
Västerbottenost
1 msk
Honung
1 msk
Vinäger
Salt & Svartpeppar

Inlagd rödlök

1 st
Rödlök
1 msk
Ättika
2 msk
Socker
3 msk
Vatten

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Palmer & Co  La Réserve

    Palmer & Co La Réserve

    frankrikeFrankrike
    750 ml
    12%

    Sill är en erkänt svår maträtt att matcha till vin, för man får så otroligt många olika smaker i sillen. Om man inte väljer öl eller snaps till sillen så finns det flera viner som man kan välja för att få en riktigt bra matupplevelse. I det här fallet väljer vi faktiskt en champagne. För syran och även den brödiga tonen i champagnen passar riktigt bra med sältan och de fräscha inslagen i silltallriken. 

    399 kr