Burrata

Burrata med honungsstekt nektarin och pistagenötter

Favoritmarkera

Burrata passar perfekt som lunch ute i trädgården eller i en lunchlåda till stranden. Denna somriga rätt har alla komponenter man söker en solig sommardag.

Burrata har på senare år blivit lite av en trendrätt. Den krämiga osten dyker upp på restauranger och har blivit oerhört populär. Det allra bästa med burrata är att det är enkelt att använda det som komponent i olika rätter, och det blir dessutom alltid ofantligt fräscht och gott. Här nedan kan du se en video på hur man tillagar rätten.

https://www.tiktok.com/@adriancederlund/video/7117284328534576390?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7115301347239429637

Burrata med honungsstekt nektarin och pistagenötter

För två personer

Ingredienser

2 Burrata
4 nektariner
1 kruka mynta
2 msk svensk honung
30 g pistagenötter
25 g smör
1 citron
Småbladssallad
Salt & svartpeppar

Så här gör du

  1. Börja med att skala pistagenötterna. Hacka dem grovt och rosta dem.
  2. Skär nektarinen tunt, eller hyvla dem på en mandolin. Brynt smöret i en stekpanna och tillsätt sedan honung. När det kokat upp så lägg i nektarinerna. Riv över citronzest och pressa i saften.
  3. Lägg sallad i botten på en tallrik, sprid nektarinerna runt om och placera burratan i mitten. Skär ett snitt i burratan. Ringla över lite av såsen i stekpannan. Avsluta med pistagenötter, mynta, salt och svartpeppar. Smaklig måltid.

Vin till burrata med honungsstekt nektarin och pistagenötter

Pietra Di Pinot Grigio, 2021 (2709) 89:-

Ett vin med tydliga toner av päron direkt i doften. Här får vi dock även persika och en fin syra. Ihop med just den här specifika burratan så passar det här vinet alldeles utmärkt. Sötman som finns i rätten i form av de honungsstekta nektarinerna kommer gifta sig riktigt fint med de små tonerna av persika som finns i vinet. Dessutom kommer krämigheten i rätten lyftas av den fina syran som finns i vinet. Väldigt mycket vin för pengarna, och dessutom riktigt gott.

Fler recept från Adrian Cederlund

Vodkapasta med basilika

Adrian Cederlund

TikTok

Youtube

Instagram

Lämna ett svar