Smörstekt torskrygg med tomat, sparris och vitvinssås

45 minuter
Enkel
15 ingredienser
Smörstekt torskrygg med tomat, sparris och vitvinssås är rätten som passar i alla tillfällen. En fräsch och enkel rätt att göra.
Smörstekt torskrygg med tomat, sparris och vitvinssås
Ingredienser för 2 personer

Fisk

300 g
Torskrygg
1 st
Knippe grön sparris
100 g
Små tomater
1 st
Kruka basilika
1 st
Citron
Smör
Salt & svartpeppar

Vitvinssås

1 st
Schalottenlök
2 dl
Vitt vin
0.5 dl
Grönsaksfond
1 dl
Grädde
1 st
Lagerblad
4 st
Vitpepparkorn

Servering

150 g
Potatis – kokt
1 st
Fänkål – finhyvlad

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Fynd
    Penfolds Max's  Chardonnay

    Penfolds Max's Chardonnay

    2023
    australienAustralien
    750 ml
    12.5%

    Vintips till smörstekt torskrygg


    När du har en lättare vit fisk som torsk så brukar en fatlagrad chardonnay alltid vara ett säkert val. Framförallt när fisken är smörstekt och du dessutom har en syrlig sås. I det här specifika fallet så får du ett vin med tydlig fatkaraktär och som har en fyllighet som kommer gifta sig alldeles utmärkt med de feta inslagen i maträtten. Tänk även på att vinet behöver ha en fin syra då vitvinssåsen behöver balanseras upp, och exakt det får du i Penfolds Max’s Chardonnay.

    179 kr