Italienska köttbullar i tomatsås
45 minuter
Medel
20 ingredienser
Det här receptet på italienska köttbullar i tomatsås är både oerhört smakrikt men även väldigt enkelt att göra.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Köttbullar
300 g
Kött – högrev eller entrecote
300 g
Fläsk – fläskkarré
1 msk
Torkad oregano
20 st
Svartpepparkorn
0.5 msk
Fänkålsfrön
0.5 msk
Chiliflakes
0.5 st
Gul lök – finhackad
30 g
Persilja – finhackad
1 st
Ägg
1 dl
Panko
1 dl
Parmesan – finriven
Salt
Tomatsås
0.5 st
Gul lök
1 st
Solo vitlök
2 msk
Olivolja
2 st
Burkar tomat – san marzano eller pomodori
1 st
Kruka basilika
Salt & svartpeppar
Servering
500 g
Pasta – bucatini
Finriven parmesan
Ingredienser för 4 personer
Köttbullar
300 g
Kött – högrev eller entrecote
300 g
Fläsk – fläskkarré
1 msk
Torkad oregano
20 st
Svartpepparkorn
0.5 msk
Fänkålsfrön
0.5 msk
Chiliflakes
0.5 st
Gul lök – finhackad
30 g
Persilja – finhackad
1 st
Ägg
1 dl
Panko
1 dl
Parmesan – finriven
Salt
Tomatsås
0.5 st
Gul lök
1 st
Solo vitlök
2 msk
Olivolja
2 st
Burkar tomat – san marzano eller pomodori
1 st
Kruka basilika
Salt & svartpeppar
Servering
500 g
Pasta – bucatini
Finriven parmesan
Gör så här
1
Mal ner köttet och lägg i en bunke. Finhacka lök, persilja och blanda med köttet. Mortla fänkålsfrön, chiliflakes, svartpeppar och oregano, tillsätt. Knäck i ett ägg, riv ner parmesan och panko. Krydda upp med salt.
2
Rulla ut små köttbullar av smeten och stek på hög värme i olivolja. När dem fått jämn färg så lägg av dem på en plåt.
3
Svetta lök, vitlök och basilika i olivolja. Häll i tomaterna och låt dem koka sönder. Smaka upp med salt, svartpeppar och eventuellt mer basilika. Lägg ner köttbullarna och låt sjuda på medelhög värme tills köttbullarna blir klara.
4
Koka pastan enligt förpackningen tills den är al dente.
5
Blanda ihop pasta, tomatsåsen och köttbullarna och servera på en tallrik. Riv över parmesan. Smaklig måltid!