Kantarellpizza bianco med pecorino

65 minuter
Medel
12 ingredienser
Kantarellpizza bianco med pecorino är den smakrika rätten som hyllar de första kantarellerna för hösten. Ihop med rätt vin höjs upplevelsen.
Kantarellpizza bianco med pecorino
Ingredienser för 4 personer

Deg – degbollar på 260 g

1000 g
Mjöl 100 %
(tipo 00)
660 g
Vatten
30 g
Salt
Jäst

Topping

400 g
Kantareller
1 st
Knippe persilja
2 dl
Crème fraiche
250 g
Mozzarella
100 g
Pecorino Romano
20 g
Smör
Olivolja
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Fynd
    Tavel Rosé E Guigal

    Tavel Rosé E Guigal

    2022
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%
    Ursäkta irritationen men att vi inte har ett enda Tavel-vin på den fasta hyllan är uselt. Tavel bjuder alltid på en härlig kontrast till de sydliga grannarna i Provence. Och Guigal är ett otroligt säkert kort när det vankas Tavel-drickande. En snygg djup Tavel med mogna jordgubbar, röda vinbär, färska örter och tydlig ton av blodapelsin i längden. Charmigt värre och en riktigt bra Tavel! Om du vill se hur rosévin kan vara så är det här ett bra exempel.
    189 kr