Kantarellpizza bianco med pecorino
65 minuter
Medel
12 ingredienser
Kantarellpizza bianco med pecorino är den smakrika rätten som hyllar de första kantarellerna för hösten. Ihop med rätt vin höjs upplevelsen.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Deg – degbollar på 260 g
1000 g
Mjöl 100 %
(tipo 00)
660 g
Vatten
30 g
Salt
Jäst
Topping
400 g
Kantareller
1 st
Knippe persilja
2 dl
Crème fraiche
250 g
Mozzarella
100 g
Pecorino Romano
20 g
Smör
Olivolja
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
Deg – degbollar på 260 g
1000 g
Mjöl 100 %
(tipo 00)
660 g
Vatten
30 g
Salt
Jäst
Topping
400 g
Kantareller
1 st
Knippe persilja
2 dl
Crème fraiche
250 g
Mozzarella
100 g
Pecorino Romano
20 g
Smör
Olivolja
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Blanda alla ingredienserna till pizzadegen och knåda till en slät och fin deg. Vik degen för att skapa en spänning i degen ca 3–4 gånger med 15 minuters mellanrum. Dela upp degen i bollar på 260 g styck och låt sedan jäsa under lock i någon timme. Förvara sedan i kylskåp i 2–3 dagar.
2
Borsta svampen och riv ner i mindre bitar. Stek i smör på hög värme tills den fått fin yta. Tillsätt finhackar persilja, salt och svartpeppar.
3
Baka ut degen till en tunn och rund pizza. Bred på crème fraiche, lägg på mozzarella, svampen och riv över pecorino.
4
Baka i ugn tills kanterna fått fin färg och osten har smält. Toppa med olivolja och njut. Smaklig måltid.