Gorgonzolapasta med kantareller
20 minuter
Medel
10 ingredienser
Gorgonzolapasta med kantareller är den smakrika rätten som passar utmärkt till hösten. Läs hela receptet och hitta vintipset här.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
500 g
Pasta – pappardelle
250 g
Kantareller
1 st
Rödlök
2 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Olivolja
2.5 dl
Grädde
125 g
Gorgonzola
150 g
Suger snaps – finstrimlade
1 st
Knippe persilja – finhackad
Salt och Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
500 g
Pasta – pappardelle
250 g
Kantareller
1 st
Rödlök
2 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Olivolja
2.5 dl
Grädde
125 g
Gorgonzola
150 g
Suger snaps – finstrimlade
1 st
Knippe persilja – finhackad
Salt och Svartpeppar
Gör så här
1
Borsta svampen så all smuts försvinner. Låt dem gärna ligga och torka en stund tills så mycket som möjligt av vätskan försvunnit ur dem.
2
Riv ner svampen och stek hårt i olivolja på hög värme. Tillsätt salt och svartpeppar.
3
Skala och skiva ner rödlöken tunt, finstrimla suger snapsen samt finhacka vitlöken. Tillsätt i stekpannan när svampen fått fin färg.
4
Koka pastan i rikligt saltat vatten enligt paketen.
5
Tillsätt grädde och låt koka upp innan du smular i gorgonzolan.
6
När pastan är färdig så tillsätt den i stekpannan och slunga den med såsen. Toppa pastan med finhackad persilja. Smaklig måltid!