Lammytterfilé med palsternackspuré och rödvinssky

50 minuter
Medel
18 ingredienser
Recept och vintips till lammytterfilé med palsternackspuré och rödvinssky. En höstig rätt med mycket kraft och smak.
Lammytterfilé med palsternackspuré och rödvinssky
Ingredienser för 4 personer

Kött

500 g
Lammytterfilé
1 st
Kruka timjan
25 g
Smör
1 st
Vitlöksklyfta
Salt & svartpeppar

Puré

4 st
Medelstora palsternackor
20 g
Smör
1 dl
Grädde
Salt & vitpeppar

Sås

200 g
Kastanje champinjoner
3 dl
Rödvin
1 dl
Kalvfond
Salt & svartpeppar

Grönsaker

150 g
Haricots verts
50 g
Hasselnötter
25 g
Smör
1 msk
Honung

Servering

75 g
Frysta lingon

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Crozes-Hermitage  E.Guigal

    Crozes-Hermitage E.Guigal

    frankrikeFrankrike
    750 ml
    13.5%

    Vin till lammytterfilé med palsternackspuré

     

    En av de absolut bästa producenterna i hela Frankrike heter Guigal. Även om de allra flesta Cotes du Rhone-viner passar till lamm, så faller valet den här gången på en Crozes-Hermitage. Du får ett vin med tydliga men eleganta fattoner, mörk frukt och en hel del kryddighet. Ihop med den kraftfulla smaken från lammet och den lena purén, så kommer kommer både maten och vinet komplettera varandra på ett perfekt sätt. Lufta gärna vinet en aning innan så att det kommer till sin fulla rätt.

    259 kr