Pasta i tomatsås, smaksatt med tryffel och burrata

20 minuter
Enkel
11 ingredienser
Ett recept på pasta i tomatsås som är smaksatt med både tryffel och burrata. Dessutom får du ett spännande vintips till rätten.
Pasta i tomatsås, smaksatt med tryffel och burrata

Vintips till receptet

  • Malvirà  Langhe Nebbiolo

    Malvirà Langhe Nebbiolo

    2020
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Vin till pasta med tomatsås och tryffel

    När vi har en krämig, smakrik, kryddig tomatsås som vi sedan toppar med tryffel så väljer vi såklart ett bra nebbiolo-vin. I just det här vinet får vi en lätt utvecklad ton av röda syrliga körsbär, röda vinbär, mogna jordgubbar, varma nypon och rosenblad. Kryddigheten kommer i slutet där vi får svartpeppar och även en gnutta chokladtoner. Ett riktigt bra utvecklat vin som kommer passa finfint till den krämiga och kryddiga rätten. 

    169 kr
Ingredienser för 2 personer
400 g
Torkad pasta – lumaconi
250 g
Färska tomater
2 msk
Olivolja
0.5 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Handfull basilika
1 msk
Tryffelolja
1 tsk
Socker
1 st
Burrata
(smaksatt med tryffel)
Parmesan
(till serveringen)
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Malvirà  Langhe Nebbiolo

    Malvirà Langhe Nebbiolo

    2020
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Vin till pasta med tomatsås och tryffel

    När vi har en krämig, smakrik, kryddig tomatsås som vi sedan toppar med tryffel så väljer vi såklart ett bra nebbiolo-vin. I just det här vinet får vi en lätt utvecklad ton av röda syrliga körsbär, röda vinbär, mogna jordgubbar, varma nypon och rosenblad. Kryddigheten kommer i slutet där vi får svartpeppar och även en gnutta chokladtoner. Ett riktigt bra utvecklat vin som kommer passa finfint till den krämiga och kryddiga rätten. 

    169 kr