Kantarelltoast med pepparrot och lufttorkad skinka

20 minuter
Enkel
7 ingredienser
Recept på kantarelltoast med pepparrot och lufttorkad skinka från Adrian Cederlund. Dessutom får du ett tillhörande vintips till rätten.
Kantarelltoast med pepparrot och lufttorkad skinka
Ingredienser för 4 personer
500 g
Kantareller
4 st
Bröd skivor
40 g
Smör
25 g
Pepparrot
(färsk)
4 st
Skivor lufttorkad skinka
100 g
Färskost
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Lynx  Barrel fermented Chardonnay

    Lynx Barrel fermented Chardonnay

    2021
    usaUSA
    750 ml
    13%

    Vin till kantarelltoast

    Till kantarelltoast är en fatlagrad chardonnay det perfekta vinet. Så länge det finns toner av smör och en fin fyllighet i vinet så är du på rätt väg. För ihop med kantarellerna, den feta färskosten och den lufttorkade skinkan kommer chardonnayn gifta sig väl. Och just i det här specifika fallet får du ett prisvärt vin med just de tonerna. Du kommer känna av smöret, nötigheten och den diskreta syran. Ihop med ingredienserna i kantarelltoasten får du en riktigt bra kombination.

    109 kr