Biff med teriyakisås, sesamgurka och ris

35 minuter
Medel
23 ingredienser
Recept på biff med teriyakisås, sesamgurka och ris. En enkel och smakrik rätt. Här får du dessutom ett vintips som höjer rätten.
Biff med teriyakisås, sesamgurka och ris
Ingredienser för 2 personer

Kött

300 g
Biff – entrecote
1 st
Pak choi
0.5
Spetskål
Salt & svartpeppar

Teriyakisås

1 st
Vitlöksklyfta
1 dl
Strösocker
1.25 dl
Japansk soja
1 dl
Vatten
1.5 msk
Risvinäger
1 msk
Ingefära
(färsk)
1.5 tsk
Majsstärkelse
Salt & svartpeppar

Sesamgurka

0.5 st
Gurka
1 msk
Sesamolja
1 msk
Soja
1 tsk
Risvinäger
1 msk
Sesamfrön
Salt & svartpeppar

Servering

Ris
Inlagd rödlök
Inlagd ingefära
Chilimajonnäs
Koriander

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Fynd
    Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic

    Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic

    2022
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14.5%

    När du har kraftiga smaker av nötkött så passar det alldeles utmärkt med ett lite kraftigare vin. I det här fallet är det en av Frankrikes allra bästa producenter, Xavier Vignon, som ligger bakom vinet. Du kommer mötas av ett fruktigt och kryddigt vin där du kommer känna av svartpeppar och hallon. Strävheten är inte för jobbig och syran är fin. Det är ett välbalanserat vin som kommer gifta sig utmärkt ihop med teriyakisåsen och köttet. En riktigt bra kombination med andra ord.

    125 kr