Biff med teriyakisås, sesamgurka och ris
35 minuter
Medel
23 ingredienser
Recept på biff med teriyakisås, sesamgurka och ris. En enkel och smakrik rätt. Här får du dessutom ett vintips som höjer rätten.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Kött
300 g
Biff – entrecote
1 st
Pak choi
0.5
Spetskål
Salt & svartpeppar
Teriyakisås
1 st
Vitlöksklyfta
1 dl
Strösocker
1.25 dl
Japansk soja
1 dl
Vatten
1.5 msk
Risvinäger
1 msk
Ingefära
(färsk)
1.5 tsk
Majsstärkelse
Salt & svartpeppar
Sesamgurka
0.5 st
Gurka
1 msk
Sesamolja
1 msk
Soja
1 tsk
Risvinäger
1 msk
Sesamfrön
Salt & svartpeppar
Servering
Ris
Inlagd rödlök
Inlagd ingefära
Chilimajonnäs
Koriander
Ingredienser för 2 personer
Kött
300 g
Biff – entrecote
1 st
Pak choi
0.5
Spetskål
Salt & svartpeppar
Teriyakisås
1 st
Vitlöksklyfta
1 dl
Strösocker
1.25 dl
Japansk soja
1 dl
Vatten
1.5 msk
Risvinäger
1 msk
Ingefära
(färsk)
1.5 tsk
Majsstärkelse
Salt & svartpeppar
Sesamgurka
0.5 st
Gurka
1 msk
Sesamolja
1 msk
Soja
1 tsk
Risvinäger
1 msk
Sesamfrön
Salt & svartpeppar
Servering
Ris
Inlagd rödlök
Inlagd ingefära
Chilimajonnäs
Koriander
Gör så här
1
Börja med att koka riset enligt förpackningen.
2
Dela gurkan på längden och gröp ur kärnhuset. Dela ner i lagom stora bitar. I en bunke blanda sesamolja, soja, risvinäger, sesamfrön, salt & svartpeppar. Blanda ner gurkan och låt stå vid sidan.
3
Tillsätt vitlök, ingefära, strösocker, soja, vatten, risvinäger, majsstärkelse i en kastrull och koka upp tills det fått en segare konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
4
Strimla biffen fint, krydda ordentligt med salt och svartpeppar. Tvätta och hacka ner pak choi samt spetskålen. Stek biffen hårt i lite rapsolja. När biffen fått fin färg så tillsätter du grönsakerna. Efter någon minut slår du i teriyakisåsen och blandar runt.
5
Servera ris i botten, följt med köttet och dina tillbehör. Ringla över lite chilimajonnäs, sesamfrön och lite färsk koriander. Smaklig måltid!