Schnitzel cordon bleu med rödvinssky och primörer

35 minuter
Medel
20 ingredienser
Schnitzel cordon bleu med rödvinssky och primörer till är rätten som är svår att tacka nej till. Ihop med rätt vin höjs dessutom upplevelsen.
Schnitzel cordon bleu med rödvinssky och primörer
Ingredienser för 2 personer

Kött

400 g
Skinkschnitzel
2 msk
Dijonsenap
100 g
Gruyèreost
4 st
Skivor skinka
1 dl
Vetemjöl
2 st
Ägg
2 dl
Panko ströbröd
3 msk
Smör
Salt & svartpeppar

Sås

2 dl
Rödvin
1 msk
Koncentrerad kalvfond
1 msk
Smör
Salt & svartpeppar

Primörer

150 g
Haricots verts
1 st
Gul lök
200 g
Gröna ärtor
2 msk
Olivolja
50 g
Kapris
Persilja
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Heinrich Biodynamic Red

    Heinrich Biodynamic Red

    2019
    osterrikeÖsterrike
    750 ml
    12.5%

    Vin till schnitzel cordon bleu med rödvinssky och primörer


    En blandning av Österrikes två stolta röda druvor, zweigelt och blaufränkisch, där man får en härlig fruktighet men framförallt en riktigt imponerande syra. Just syran kommer göra att vinet passar utmärkt ihop med den här rätten. För i schnitzeln får du massvis av fett i form av både paneringen och den smälta osten, och dessutom har du en syrlig sås till. Och då är det perfekt att satsa på ett syrligt rött vin som ändå har en hel del fruktiga inslag. Och här får du en hel del röd och mörk frukt i form av björnbär och körsbär, som sedan toppas med en fin men diskret örtighet. Allt avslutas med den där syran som kommer gifta sig fantastiskt väl med de feta inslagen i rätten. Ett perfekt vin till cordon bleu.

    159 kr