Schnitzel cordon bleu

Schnitzel cordon bleu med rödvinssky och primörer

Favoritmarkera

En hederlig schnitzel gillar väl alla? Dock kan det vara trevligt att ta den till nästa nivå på detta ack så klassiska vis. Det panerade köttet med sin frasiga utsida passar så fint med den smälta osten inuti.

Schnitzel är i mångt och mycket en fantastisk maträtt, framförallt för att den går att göra på så otroligt många olika sätt. En schnitzel cordon bleu som är fylld med ost och som sen serveras ihop med rödvinssky och primörer är det få som tackar nej till. Här nedan kan du se en video på hur man lagar rätten.

@adriancederlund Svarar @henningfamme som önskat!! Vad vill ni se härnäst? 🪤 #foryou #fypシ #food ♬ La vie en rose – Zaz

Schnitzel cordon bleu med rödvinssky och primörer

För 2 personer

Ingredienser

Kött

400 g skinkschnitzel
2 msk dijonsenap
100 g gruyèreost
4 skivor skinka
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl panko ströbröd
3 msk smör
Salt & svartpeppar

Sås

2 dl rödvin
1 msk koncentrerad kalvfond
1 msk smör
Salt & svartpeppar

Primörer

150 g haricots verts
1 gul lök
200 g gröna ärtor
2 msk olivolja
50 g kapris
Persilja
Salt & svartpeppar

Så här gör du:

  1. Börja med att banka ut schnitzeln emellan två bakplåtspapper. Har du ingen köttklubba så funkar det bra med en kastrull eller en kavel. Salta och peppra båda sidorna rejält. Bred på ett lager dijon på ena sidan, toppa med skinka och skivor av gruyèreost.
  2. Förbered tre stegs panering i tallrikar. Panera köttet försiktigt, har du problem med att det delar på sig kan du använda tandpetare för att hålla ihop köttet. Stek på medelhög värme i rapsolja och smör. Rör inte för mycket i stekpannan utan låt dem göra sitt.
  3. När köttet är klart så lägg det åt sidan på galler. Deglasera stekpannan med rödvin, låt koka ihop någon minut och tillsätt fond. Sila av och montera med någon klick smör innan servering.
  4. Sautera lök, haricots verts och ärtor i en panna på medelhög värme tillsammans med olivolja. Servera primörerna i botten med köttet ovanpå. Generöst med sås, en handfull kapris och lite persilja. Smaklig måltid!

Vin till schnitzel cordon bleu med rödvinssky och primörer

Heinrich

Heinrich, Biodynamic Red, 2019 (57841) 149:-

En blandning av Österrikes två stolta röda druvor, zweigelt och blaufränkisch, där man får en härlig fruktighet men framförallt en riktigt imponerande syra. Just syran kommer göra att vinet passar utmärkt ihop med den här rätten. För i schnitzeln får du massvis av fett i form av både paneringen och den smälta osten, och dessutom har du en syrlig sås till. Och då är det perfekt att satsa på ett syrligt rött vin som ändå har en hel del fruktiga inslag. Och här får du en hel del röd och mörk frukt i form av björnbär och körsbär, som sedan toppas med en fin men diskret örtighet. Allt avslutas med den där syran som kommer gifta sig fantastiskt väl med de feta inslagen i rätten. Ett perfekt vin till cordon bleu.

Instagram

TikTok

Youtube

Fler recept från Adrian Cederlund

Lämna ett svar