Schnitzel cordon bleu med rödvinssky och primörer
35 minuter
Medel
20 ingredienser
Schnitzel cordon bleu med rödvinssky och primörer till är rätten som är svår att tacka nej till. Ihop med rätt vin höjs dessutom upplevelsen.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Kött
400 g
Skinkschnitzel
2 msk
Dijonsenap
100 g
Gruyèreost
4 st
Skivor skinka
1 dl
Vetemjöl
2 st
Ägg
2 dl
Panko ströbröd
3 msk
Smör
Salt & svartpeppar
Sås
2 dl
Rödvin
1 msk
Koncentrerad kalvfond
1 msk
Smör
Salt & svartpeppar
Primörer
150 g
Haricots verts
1 st
Gul lök
200 g
Gröna ärtor
2 msk
Olivolja
50 g
Kapris
Persilja
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
Kött
400 g
Skinkschnitzel
2 msk
Dijonsenap
100 g
Gruyèreost
4 st
Skivor skinka
1 dl
Vetemjöl
2 st
Ägg
2 dl
Panko ströbröd
3 msk
Smör
Salt & svartpeppar
Sås
2 dl
Rödvin
1 msk
Koncentrerad kalvfond
1 msk
Smör
Salt & svartpeppar
Primörer
150 g
Haricots verts
1 st
Gul lök
200 g
Gröna ärtor
2 msk
Olivolja
50 g
Kapris
Persilja
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att banka ut schnitzeln emellan två bakplåtspapper. Har du ingen köttklubba så funkar det bra med en kastrull eller en kavel. Salta och peppra båda sidorna rejält. Bred på ett lager dijon på ena sidan, toppa med skinka och skivor av gruyèreost.
2
Förbered tre stegs panering i tallrikar. Panera köttet försiktigt, har du problem med att det delar på sig kan du använda tandpetare för att hålla ihop köttet. Stek på medelhög värme i rapsolja och smör. Rör inte för mycket i stekpannan utan låt dem göra sitt.
3
När köttet är klart så lägg det åt sidan på galler. Deglasera stekpannan med rödvin, låt koka ihop någon minut och tillsätt fond. Sila av och montera med någon klick smör innan servering.
4
Sautera lök, haricots verts och ärtor i en panna på medelhög värme tillsammans med olivolja. Servera primörerna i botten med köttet ovanpå. Generöst med sås, en handfull kapris och lite persilja. Smaklig måltid!