Crostini med rödbetshummus och chevréost

35 minuter
Medel
14 ingredienser
Recept på crostini med rödbetshummus och chevréost, dessutom med ett vintips till. Det perfekta tilltugget till minglet.
Crostini med rödbetshummus och chevréost
Ingredienser för 4 personer

Rödbetshummus

2 st
Rödbetor
1 msk
Tahini
300 g
Kikärtor
(färdigkokta)
1 st
Vitlöksklyfta
1 msk
Citronjuice
2 msk
Olivolja
1 tsk
Sambal oelek
Salt & svartpeppar

Crostini

0.5 st
Baguette
Olivolja
Salt & svartpeppar

Servering

100 g
Chevréost
Valnötter
Honung

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Charles Heidsieck Brut Réserve

    Charles Heidsieck Brut Réserve

    frankrikeFrankrike
    750 ml
    12%

    Vin till crostini med rödbetshummus och chevréost


    Tänk dig att du ska bjuda på mingel och har förberett ovanstående crostini i god tid. Givetvis ska det då vara champagne i glasen. Inte bara för att champagne passar utmärkt på mingel, utan snarare för att champagne passar utmärkt med kombinationen crostini, rödbetshummus och chevréost. Det du ska tänka på är att du vill ha ett vin med hög syra, inte för mycket fyllighet och knappt någon sötma. I just den här champagnen får du just det. Du kommer klart och tydligt känna av de klassiska brödiga tonerna som i princip alltid finns i en champagne. Men du får även tydliga toner av äpplen och en gnutta pomerans. Allt detta knyts ihop en av en fantastiskt elegant syra. Detta är än i dag en av de absolut mest prisvärda champagnerna på marknaden. Priset kanske avskräcker, men det är värt varenda krona.

    559 kr