Svamprisotto med lammfilé
45 minuter
Medel
16 ingredienser
Recept på krämig svamprisotto med lammfilé som smaksätts med mascarpone. Se video och hitta vintips i artikeln.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Risotto
300 g
Risotto ris
2 st
Portabellosvamp
2 st
Schallotenlökar
4 msk
Olivolja
2 dl
Vitt vin
1 dl
Pecorino romano ost
1.5 l
Kycklingfond
1 msk
Mascarpone
Salt & svartpeppar
Kött
400 g
Lammfilé
1 st
Kvist rosmarin
1 st
Vitlöksklyfta
1 msk
Smör
Salt & svartpeppar
Servering
Grönkål
Frysta lingon
Ingredienser för 4 personer
Risotto
300 g
Risotto ris
2 st
Portabellosvamp
2 st
Schallotenlökar
4 msk
Olivolja
2 dl
Vitt vin
1 dl
Pecorino romano ost
1.5 l
Kycklingfond
1 msk
Mascarpone
Salt & svartpeppar
Kött
400 g
Lammfilé
1 st
Kvist rosmarin
1 st
Vitlöksklyfta
1 msk
Smör
Salt & svartpeppar
Servering
Grönkål
Frysta lingon
Gör så här
1
Börja med att värma upp kycklingfonden. Finhacka löken och skiva ner svampen. Svetta löken i olivolja i en vid kastrull. När den mjuknat så gå ner med svampen, låt denna få fin färg. Efter någon minut kan du gå i med riset och steka ur det ordentligt under omrörning. Detta gör man för att få ut stärkelse från riset vilket resulterar i en krämigare risotto. Deglasera kastrullen med vitt vin, efter det går du i med den varma fonden i omgångar under omrörning.
2
Under tiden risotton puttrar så steker vi lammet i smör och olivolja i en het stekpanna. Smaksätt med rosmarin, vitlök och ös köttet. Efter köttet fått fin yta på båda sidor så lägger vi det åt sidan och låter det vila.
3
Plocka grönkålen och stek i lite smör i samma stekpanna som köttet. Riv ner pecorino ost i risotton samt montera den med en matsked mascarpone. Smaka av med salt och svartpeppar.
4
Avsluta lammet i ugnen på 150 grader i någon minut tills det når en innertemperatur på 58 grader. Servera risotton i botten med köttet, grönkål och lite frysta lingon. Ringla över en god olivolja, smaklig måltid!