Kycklingbröst med grön currysås

Kycklingbröst med grön currysås och ris

Favoritmarkera

En perfekt rätt som passar bra som vardagsmiddag eller till och med att ha i matlådan. Hyfsat billig och med bra och näringsrika ingredienser. Grön curry ger en härlig mjuk hetta och djup smak, passar perfekt med det söta äpplet och kycklingen. Till servering kan man välja lite vilka grönsaker man känner för. Jag använder broccoli och morot, men funkar även med rättika, vitkål osv.

Ibland vill man ha något gott och samtidigt enkelt att fixa på vardagskvällen. Då är kycklingbröst med grön currysås och ris den perfekt rätten. Längst ner hittar du vintips till rätten, och direkt här under kan du se en video på hur man lagar rätten.

https://www.tiktok.com/@adriancederlund/video/7161028689042623749?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7115301347239429637

Kycklingbröst med grön currysås och ris

För 2 personer

Ingredienser

Gryta

2 kycklingbröst
1 gul lök
1 morot
2 äpple
2 vitlöksklyftor
1 tsk grön currypasta
1 burk kokosmjölk
3dl vatten
1 msk kycklingfond
Smör – till stekning
Salt & svartpeppar

Servering

1 broccoli – råstekt
1 morot – råstekt
Ris – basmatiris

Så här gör du:

1. Tvätta och koka riset enligt förpackning.
2. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar och stek hårt i en kastrull med smör och olja tills den fått fin färg. Tillsätt grön currypasta och ös köttet så curry smaken sätter sig i kycklingen. Lägg kycklingen åt sidan på ett fat.
3. Hacka lök, vitlök, morot och äpple grovt. Låt svettas i samma kastrull som kycklingen varit i. När grönsakerna mjuknat tillsätt vatten, fond, kokosmjölk och till sist kycklingen. Låt koka under lock i ca 15–20 minuter.
4. Ta upp kycklingen och sila av såsen. Låt koka ihop medan du råsteker broccoli och morot i en stekpanna.
5. Servera ris, kyckling med grönsakerna ovanpå. Slå över rikligt med sås och toppa med strimlor av ett äpple, smaklig måltid!

Vin till kycklingbröst med grön currysås och ris

Kloster eberbach

Kloster Eberbach, Riesling Kabinett, 2021 (5810) 109:-

När man har en rätt som har en distinkt men ändå mjuk hetta, som just den här rätten har, så gäller det att välja ett vin som dämpar hettan med sin sötma. Vad passar då inte bättre än en riesling kabinett. I det här vinet så får du en elegant sötma som finns där i bakgrunden och som kommer gifta sig väldigt väl med de heta inslagen i den gröna curryn. Samtidigt kommer du få ett friskt vin med tydliga fruktiga toner som kommer passa utmärkt ihop med rätten i sin helhet.

Instagram

TikTok

Youtube

Fler recept från Adrian Cederlund

Lämna ett svar