Ankbröst med hallonvinägersås och blomkålspuré

90 minuter
Medel
16 ingredienser
Recept på ankbröst med hallonvinägersås och blomkålspuré. I artikeln hittar du även ett matchande vintips till rätten.
Ankbröst med hallonvinägersås och blomkålspuré
Ingredienser för 4 personer

Anka/sås

3 st
Ankbröst
1 st
Schalottenlök
(finhackad)
125 g
Hallon
4 msk
Rödvinsvinäger
2 dl
Kycklingbuljong
1 msk
Socker
35 g
Smör
Salt & svartpeppar

Blomkålspuré

1 st
Blomkålshuvud
5 dl
Matlagningsgrädde
Muskotnöt
(riven)
Salt och vitpeppar

Servering

300 g
Brysselkål
500 g
Amandine potatis
200 g
Grönkål
Persilja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Bread & Butter Pinot noir

    Bread & Butter Pinot noir

    2021
    usaUSA
    2250 ml
    13.5%

    Vin till ankbröst

    Eftersom receptet ovan är till för fyra personer så passar ett boxvin perfekt. Just det här boxvinet är baserat på den storsäljande flaskan med samma namn. Och just druvan pinot noir är en druva som passar alldeles förträffligt med ankbröst och en syrlig sås till. Du får som sagt en fin bit ljust kött ihop med en rejält syrlig sås, och då är det på sin plats med ett lättare vin men som ändå har en hög syra. Just det får du i det här vinet. Det är en perfekt matchning där smakerna och de olika tonerna verkligen samspelar på ett fantastiskt sätt.

    349 kr