Högrevsgryta med sidfläsk, rödvin och trattkantareller

90 minuter
Medel
17 ingredienser
Recept på högrevsgryta med sidfläsk, rödvin och trattkantareller. Du får dessutom ett fint matchande vintips till rätten.
Högrevsgryta med sidfläsk, rödvin och trattkantareller
Ingredienser för 4 personer

Gryta

600 g
Högrev
200 g
Rökt sidfläsk
2 st
Gul lök
3 st
Vitlöksklyftor
1 kruka
Timjan
4 dl
Rödvin
2 dl
Kalvfond
3 dl
Vatten
3 st
Lagerblad
3 msk
Vetemjöl
2 msk
Olja
1 msk
Smör
300 g
Trattkantareller
100 g
Salladslök
Salt & svartpeppar

Servering

Potatispuré
Gräslök
(till garnering)

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape

    Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape

    2020
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    15%

    Vin till högrevsgryta

    En rätt med så oerhört mycket smak kräver ett vin med minst lika mycket smak, och exakt det får man i Xavier Vignons Chateauneuf-du-Pape. Du får de där typiska tonerna som ofta finns i en Chateaunuef-du-Pape, det vill säga den där fatkaraktären, de där mörka bären och den där härliga kryddigheten. Detta är ett kraftigt vin som är bra balanserat och som kommer gifta sig alldeles utmärkt med den mustiga grytan, sidfläsket och trattisarna. En riktigt bra mat- och vinkombination.

    289 kr