Räksoppa
45 minuter
Medel
14 ingredienser
Ett enkelt recept på räksoppa som funkar såväl som förrätt som huvudrätt. Här får du även ett vintips till rätten.

Dryckestips till receptet
Ingredienser för 4 personer
600 g
Räkor med skal
1 st
Gul lök
1 st
Fänkål
2 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
3 dl
Fiskbuljong
1 dl
Vitt vin
3 dl
Vispgrädde
Vinäger
Salt & svartpeppar
Servering
1 st
Knippe dill
(till garnering)
Ört olja
(till garnering)
Bröd
Gör så här
1
Börja med att skala räkorna, var noggrann och skölj absolut inte räkorna i vatten. Lägg räkorna i en skål och låt dem stå kallt i kylen. Spara skalen till senare.
2
Dela ner lök, vitlök och fänkål. Stek i en gryta med olivolja. När grönsakerna mjuknat så tillsätter du räkskalen. Rosta dem tillsammans med tomatpuré i grytan.
3
Efter 5-6 minuter, tillsätt vitt vin samt fiskbuljong. Låt koka ner i ca 15-20 minuter.
4
Sila av räkskalen ner i en ny gryta, tillsätt grädde och smaka av med salt, peppar och vinäger. Skumma soppan med en stavmixer.
5
Servera räkorna i en tallrik, häll på soppan antingen i köket eller vid bords. Tippa med dill och ört olja. Smaklig måltid!



