Recept på julköttbullar
45 minuter
Medel
10 ingredienser
Ett smakrikt och oerhört smidigt recept på julköttbullar som man kan göra efter eget tycke och smak. Givetvis med vintips till!
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
500 g
Fläskkarré
1 st
Ägg
1 st
Gul lök
0.5 dl
Ströbröd
1 tsk
Salt
1 dl
Grädde
1 msk
Senap
0.5 tsk
Stött kryddpeppar
0.5 tsk
Stött vitpeppar
4 st
Filéer anjovis och spad
Ingredienser för 4 personer
500 g
Fläskkarré
1 st
Ägg
1 st
Gul lök
0.5 dl
Ströbröd
1 tsk
Salt
1 dl
Grädde
1 msk
Senap
0.5 tsk
Stött kryddpeppar
0.5 tsk
Stött vitpeppar
4 st
Filéer anjovis och spad
Gör så här
1
Börja med att mala ner köttet. Försök hålla det så kallt som möjligt så köttet håller sig färskt.
2
Hacka löken och stek i en klick smör. Mortla kryddpeppar och vitpeppar och stek med i löken. När löken blivit mjuk så tillsätt den i köttet.
3
I en bunke blandar du ströbröd, grädde, ägg och senap. Finhacka anjovis och ha i smeten tillsammans med lite av spadet från burken. Tillsätt smeten i köttet och blanda om.
4
Rulla små fina köttbullar och stek i medelhög värme i smör samt lite olja tills dem får en fin yta.
5
Servera dem antingen till julbordet eller med härliga klassiska tillbehör, smaklig måltid!