Dessert till nyår - chokladkräm med kaffelikör
90 minuter
Medel
9 ingredienser
Till dessert på nyår bjuds vi på chokladkräm med kaffelikör, italienska cantucciniskorpor och färska bär. Smaklig måltid.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Chokladkräm
250 g
Mascarpone
0.5 dl
Sprezzo kaffelikör
3 msk
Florsocker
3 msk
Kakao
0.5 msk
Vaniljpulver
Servering
10 st
Cantucciniskorpor
1 förp
Blåbär
(ask)
1 förp
Hallon
(ask)
1 msk
Florsocker
Ingredienser för 4 personer
Chokladkräm
250 g
Mascarpone
0.5 dl
Sprezzo kaffelikör
3 msk
Florsocker
3 msk
Kakao
0.5 msk
Vaniljpulver
Servering
10 st
Cantucciniskorpor
1 förp
Blåbär
(ask)
1 förp
Hallon
(ask)
1 msk
Florsocker
Gör så här
1
Blanda alla ingredienser till chokladkrämen i en bunke och vispa jämnt. Späd med någon matsked vatten om du önskar en lösare konsistent.
2
Lägg krämen i en spritspåse. Spritsa ut krämen antingen i ett glas eller på en tallrik.
3
Toppa krämen med färska bär samt lätt krossade cantucciniskorpor. Smaklig måltid!