Dessert till nyår – chokladkräm med kaffelikör
Till nyår gillar jag att hålla efterrätten enkel men smakrik. Denna chokladkräm är fyllig men väldigt len, tillsammans med Sprezzo kaffelikör får du en mjuk kaffesmak som passar perfekt efter en god middag.
Vi på Vinbanken vill lyfta nyårsmiddagen med vår meny, och där ingår såklart dessert till nyår. Då bjuds det på chokladkräm med kaffelikör. Direkt här nedan kan du se en video på hur man tillagar rätten.
https://www.tiktok.com/@adriancederlund/video/7182544626228677894?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7177757434928399877
Dessert till nyår – Chokladkräm med kaffelikör, cantucciniskorpor och färska bär
För 4 personer
Ingredienser
Chokladkräm
250g mascarpone
0,5 dl Sprezzo kaffelikör
3 msk florsocker
3 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
Servering
8-10 st cantucciniskorpor
1 ask blåbär
1 ask hallon
1 msk florsocker
Så här gör du:
1. Blanda alla ingredienser till chokladkrämen i en bunke och vispa jämnt. Späd med någon matsked vatten om du önskar en lösare konsistent.
2. Lägg krämen i en spritspåse. Spritsa ut krämen antingen i ett glas eller på en tallrik.
3. Toppa krämen med färska bär samt lätt krossade cantucciniskorpor. Smaklig måltid!
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att kommentera