Lammstek med rostad potatis och sockerärtor

90 minuter
Svår
25 ingredienser
Recept på lammstek med rostad potatis och sockerärtor, ihop med ett klipp på hur man lagar rätten samt ett vintips till maten.
Lammstek med rostad potatis och sockerärtor
Ingredienser för 4 personer

Kött

1 kg
Lammstek
1 msk
Smör
1 st
Gul lök
1 st
Röd lök
3 st
Vitlöksklyftor
3 st
Morötter
3 st
Stjälkselleri
1 kruka
Timjan
2 dl
Rödvin
2 st
Lagerblad
Vatten
Salt & svartpeppar

Sås

4 dl
Steksky från köttet
2 dl
Grädde
1 msk
Soja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Svartvinbärsgelé
Salt & svartpeppar

Sallad

1 st
Färska sockerärtor
(påse)
1 st
Färska haricot verts
(påse)
1 st
Rödlök
1 msk
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
Salt & svartpeppar

Servering

500 g
Rostad potatis

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Faustino I  Gran Reserva

    Faustino I Gran Reserva

    2011
    spanienSpanien
    750 ml
    13.5%

    Vin till lammstek med rostad potatis


    En rioja med elva år på nacken med fin, hög syra, mjuka tanniner och härlig fräschör trots sin ålder. Men när det kommer till just Faustino så brukar producenten vänta elva år innan de lanserar Faustino I på marknaden. I vinet kommer du få en tydlig doft av plommon, lite körsbär, en liten pepprighet och även en gnutta nötighet. I smaken förstärks plommonen och den tydliga fruktigheten i kombination med kryddorna och den höga syran. Ett fint och välbalanserat vin som med sina mjuka tanniner och höga syra kommer passa utmärkt med köttet och den syrliga såsen.

    199 kr