Tacos på flankstek med salsa och koriander

30 minuter
Medel
21 ingredienser
Recept på tacos på flankstek med salsa och koriander, ihop med ett relevant vintips som höjer och kompletterar rätten.
Tacos på flankstek med salsa och koriander
Ingredienser för 4 personer

Kött

500 g
Flankstek
1 msk
Spiskummin
1 msk
Ancho chilipulver
1 tsk
Kardemumma
Salt & svartpeppar

Salsa

1 st
Gul lök
3 st
Plommon tomater
8 st
Pimientos de padron
2 st
Röd chili
4 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Inlagd jalapeños
2 msk
Olivolja
1 st
Lime
(juice)
1 msk
Tandoori krydda
1 st
Knippe koriander
1 st
Avokado
Salt & svartpeppar

Servering

Tortillabröd
1 st
Rödlök
(finhackad)
1 st
Knippe koriander
(finhackad)
2 st
Lime

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Saint Auriol Chatelaine La Clape

    Saint Auriol Chatelaine La Clape

    2021
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%

    Vin till tacos på flankstek


    Hmm, hur ska man egentligen tänka när man har tacos framför sig och vill dricka ett bra, matchande vin till? Utgå från vilken typ av protein du har framför dig, i det här fallet flankstek. För att bryta ner och kunna matcha med just flankstek, i kombination med den fräscha salsan och koriandern, så väljer vi en Rhoneblandning från Languedoc. I näsan kommer du känna av fat, peppar, mörkbärighet och örter. I smaken möts du lite lakrits, mörk frukt, choklad, fat och en välbalanserad syra. Vinet kommer matcha fint med det kryddade och marinerade köttet, samt de fräscha inslagen från salsan. Det är inte ett för ”tungt” vin utan det är en ganska mjuk Rhoneblandning där syrah har en framträdande roll. Om man vill gå ner ytterligare ett snäpp så ska man kanske satsa på en pinot eller en beaujolais där man får en tydligare bärighet.

    129 kr