Tacos på flankstek

Tacos på flankstek med salsa och koriander

Favoritmarkera

Tacos är en rätt som de flesta uppskattar. I det här receptet har jag valt att göra tacosen på ett sätt som inte är det vanligaste i hushållen.

Flankstek är en väldigt underskattad detalj som passar utmärkt till den här varianten på tacos. Ett sätt att utöka receptet kan vara att göra sina egna tortillabröd eller lägga till någon annan form av grönsak som passar din personliga smak. Direkt här nedan hittar du en video på hur man lagar tacos på flankstek, och längst ner hittar du ett vin som passar riktigt bra till den här rätten.

@adriancederlund Svarar @Lilblaaaad Tacos it is!!! 🌮🍋🌿 Ingredienser – för 4 personer Kött 500g flankstek 1 msk spiskummin 1 msk ancho chilipulver 1 tsk kardemumma Salt & svartpeppar Salsa 1 gul lök 3 plommon tomater 8 st pimientos de padron 2 st röd chili 4 st vitlöksklyftor 1 msk inlagd jalapeños 2 msk olivolja 1 lime – juice 1 msk tandoori krydda 1 knippe koriander Salt & svartpeppar Servering Tortillabröd 1 rödlök – finhackad 1 knippe koriander- finhackad 2 st lime #foryou #foryoupage #fypシ #xyzbca #foodie #viral #fyp #tacos ♬ Flowers – Miley Cyrus

 

Tacos på flankstek med salsa och koriander

För 4 personer

Ingredienser

Kött

500g flankstek
1 msk spiskummin
1 msk ancho chilipulver
1 tsk kardemumma
Salt & svartpeppar

Salsa

1 gul lök
3 plommon tomater
8 st pimientos de padron
2 st röd chili
4 st vitlöksklyftor
1 msk inlagd jalapeños
2 msk olivolja
1 lime – juice
1 msk tandoori krydda
1 knippe koriander
1 avokado
Salt & svartpeppar

Servering

Tortillabröd
1 rödlök – finhackad
1 knippe koriander- finhackad
2 st lime

Så här gör du:

1. Skala och dela ner grönsakerna till salsan. Ringla över olivolja, tandoori krydda, salt och svartpeppar och rosta sedan i ugnen på 250 grader tills dem fått en fin färg. Har du en gasbrännare så använd gärna den efter, alternativt så gör du hela processen på grillen.
2. Ta ut köttet och låt det komma upp i rumstemperatur. Krydda sedan med salt, svartpeppar, spiskummin, ancho chilipulver och kardemumma. Bryn köttet på hög värme tills det fått en fin yta. Lägg åt sidan och låt vila, avsluta innan servering i ugnen tills du når en innertemperatur på 56 grader.
3. Mixa grönsakerna tillsammans med avokado, koriander och juice från en lime tills det blivit en slät salsa.
4. Finhacka rödlök och blanda upp med koriander, värm på dina tortillabröd och servera. Smaklig måltid!

Vin till tacos på flankstek

Syrahen

Saint Auriol Chatelaine, La Clape, 2021 (4500) 126:-

Hmm, hur ska man egentligen tänka när man har tacos framför sig och vill dricka ett bra, matchande vin till? Utgå från vilken typ av protein du har framför dig, i det här fallet flankstek. För att bryta ner och kunna matcha med just flankstek, i kombination med den fräscha salsan och koriandern, så väljer vi en Rhoneblandning från Languedoc. I näsan kommer du känna av fat, peppar, mörkbärighet och örter. I smaken möts du lite lakrits, mörk frukt, choklad, fat och en välbalanserad syra. Vinet kommer matcha fint med det kryddade och marinerade köttet, samt de fräscha inslagen från salsan. Det är inte ett för ”tungt” vin utan det är en ganska mjuk Rhoneblandning där syrah har en framträdande roll. Om man vill gå ner ytterligare ett snäpp så ska man kanske satsa på en pinot eller en beaujolais där man får en tydligare bärighet.

Vin till tacos

Instagram

TikTok

Youtube

Fler recept från Adrian Cederlund

Lämna ett svar