Fried chicken salad

Fried chicken salad

Favoritmarkera

En härlig och enkel sallad, toppad med en frasig och smakrik kyckling. Denna salladen går att modifiera hur man vill,. Detta är det sättet som jag tycker den är godast. Jag väljer att använda mig av kycklinglår då dessa blir väldigt saftiga, men heller inte kräver så lång fritering för att bli klara. Majonnäsen är smaksatt med chipotle och honung, en kombination som gifter sig perfekt med kycklingen, och en kombination för dig som gillar en mild hetta med en rund sötma.

Här nedan kan du se ett klipp på hur man kan laga fried chicken salad. Längst ner hittar du som vanligt ett vintips till rätten.

@adriancederlund ”Fried chicken salad” – sjukt gott 🥬🍗 Ingredienser – 4 personer Kyckling 4 st kycklinglår 250g grekisk yoghurt 1/2 dl vatten 1 msk spiskummin 1 msk paprikapulver 1 msk lökpulver 2 st vitlöksklyftor 1 msk honung 3 dl vetemjöl Salt & svartpeppar Sås 2-3 dl majonnäs 1 tsk chipotlepasta 1 msk honung 1 msk vinäger Salt & svartpeppar Inlagd rödlök 2 st rödlökar 1 msk ättika 2 msk socker 3 msk vatten Sallad 1 kruksallad 1 morot 1 rödbeta 1 chili 2 salladslökar 1 gurka 1 kruka koriander #foryou #foryoupage #fypシ #xyzbca #foodie #viral #fyp ♬ iSpy (feat. Lil Yachty) – KYLE

Fried chicken salad

För 4 personer

Ingredienser

Kyckling

4 st kycklinglår
250g grekisk yoghurt
1/2 dl vatten
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
2 st vitlöksklyftor
1 msk honung
3 dl vetemjöl
Salt & svartpeppar

Sås

2-3 dl majonnäs
1 tsk chipotlepasta
1 msk honung
1 msk vinäger
Salt & svartpeppar

Inlagd rödlök

2 st rödlökar
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten

Sallad

1 kruksallad
1 morot
1 rödbeta
1 mild chili
2 salladslökar
1 gurka
1 kruka koriander

Så här gör du:

1. Skala och skiva ner rödlöken i båtar. Koka upp ättika, socker och vatten. Slå över löken i en bruk och ställ åt sidan.
2. I en skål blandar du yoghurt, vatten, spiskummin, paprikapulver, lökpulver, vitlök (finriven), honung samt salt & svartpeppar. Blanda sedan ner dina kycklinglår och ställ åt sidan så dem får marinera.
3. Antingen gör du egen majonnäs, eller köper färdig. Smaksätt den iallafall med chipotle, vinäger, honung samt salt & svartpeppar.
4. Dela ner sallad, morot, rödbeta, chili, salladslök, gurka och lägg i en skål.
5. Hätta upp frityrolja till 175 grader. Täck kycklingen i vetemjöl och fritera sedan tills gyllenbrun. Lägg år sidan på ett droppgaller.
6. Servera kycklingen ovanpå salladen med sås ringlat ovanpå. Toppa med koriander, smaklig måltid!

Vin till fried chicken salad

Gruner

Waldschütz, Kamptal Grüner Veltliner, 2021 (2029) 122:-

Friterad kyckling kräva dessa drycker. Nej, nu ska vi inte förringa Albert Engströms ikoniska citat i samband med omröstningen av rusdrycksförbudet 1922. Då handlade det om kräftor. Nu handlar det om friterad kyckling. Och om man ska vara helt ärlig så kräver kanske inte friterad kyckling alltid ett vin, men om man nu skulle vara ute efter ett bra vin som passar utmärkt till fried chicken sallad så är det nog ovanstående vin som skulle rekommenderas. Anledningen till att gruner veltliner är ett så otroligt populärt vin är för att det går att använda till så otroligt mycket. Det har den där fylligheten som riesling inte har. Det har även den där höga syran som chardonnay ofta inte har. Det har samtidigt den där pepprigheten som blivit dess signatur. Allt det får man i det här vinet, som leder till att det kommer gifta sig alldeles utmärkt med de lite småfeta, friterade inslagen i rätten. Även till den lite milt heta majonnäsen kommer vinet passa fint. Friterad kyckling kräva gruner veltliner, som Albert Engström hade sagt.

Instagram

TikTok

Youtube

Fler recept från Adrian Cederlund

Lämna ett svar