Fläskkotlett med gräddstuvad grönkål och svamp

40 minuter
Medel
16 ingredienser
Recept på fläskkotlett med gräddstuvad grönkål och svamp. Ihop med rätten har vi tagit fram ett vintips som passar utmärkt.
Fläskkotlett med gräddstuvad grönkål och svamp
Ingredienser för 4 personer

Kött

360 g
Fläskkotletter
(ca 180 g styck)
20 g
Smör
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar

Stuvning

100 g
Kastanjechampinjoner
1 st
Portobellosvamp
2 st
Vitlöksklyftor
200 g
Färsk grönkål
1 st
Citron
(zest)
1 dl
Grädde
25 g
Pecorinoost
(riven)
Salt & svartpeppar

Servering

200 g
Rostad mandelpotatis
0.5 förp
Sockerärtor
(paket)
20 g
Hasselnötter
1 kruka
Bladpersilja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Baron de Ley  Gran Reserva

    Baron de Ley Gran Reserva

    2016
    spanienSpanien
    750 ml
    14%

    Vin till fläskkotlett med gräddstuvad grönkål och svamp


    Fläskkotlett skiljer sig åt från till exempel fläskfilé när man ska välja vin till, och den enkla orsaken till det är att fläskkotlett helt enkelt är en fetare bit än filé. Därför väljer vi en traditionell Rioja där man får hög syra, tydlig tanninstruktur och en fin frukt. I doften är det verkligen Rioja med fat, mogen mörk frukt, lite choklad och även vanilj. I smaken är det mörk frukt med plommon, örter, svartpeppar, choklad, kaffe och vanilj. Tyngden i vinet kommer gott och väl balansera upp fettet i köttet och de båda ihop kommer skapa en bra matupplevelse.

    215 kr