Fläskkotlett med gräddstuvad grönkål och svamp
40 minuter
Medel
16 ingredienser
Recept på fläskkotlett med gräddstuvad grönkål och svamp. Ihop med rätten har vi tagit fram ett vintips som passar utmärkt.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kött
360 g
Fläskkotletter
(ca 180 g styck)
20 g
Smör
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Stuvning
100 g
Kastanjechampinjoner
1 st
Portobellosvamp
2 st
Vitlöksklyftor
200 g
Färsk grönkål
1 st
Citron
(zest)
1 dl
Grädde
25 g
Pecorinoost
(riven)
Salt & svartpeppar
Servering
200 g
Rostad mandelpotatis
0.5 förp
Sockerärtor
(paket)
20 g
Hasselnötter
1 kruka
Bladpersilja
Ingredienser för 4 personer
Kött
360 g
Fläskkotletter
(ca 180 g styck)
20 g
Smör
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Stuvning
100 g
Kastanjechampinjoner
1 st
Portobellosvamp
2 st
Vitlöksklyftor
200 g
Färsk grönkål
1 st
Citron
(zest)
1 dl
Grädde
25 g
Pecorinoost
(riven)
Salt & svartpeppar
Servering
200 g
Rostad mandelpotatis
0.5 förp
Sockerärtor
(paket)
20 g
Hasselnötter
1 kruka
Bladpersilja
Gör så här
1
Börja med att dela mandelpotatis på längden och lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja, salta och svartpeppar och rosta i ugnen på 200 grader, i ca 20 – 25 minuter.
2
Salta och peppra kotletterna på båda sidorna, stek dem på hög värme i smör och olivolja. Vänd och ös dem. Under tiden som köttet steker kan du rengöra och dela ner svampen, samt vitlök.
3
Lägg köttet åt sidan och låt vila, stek svamp och vitlök i samma stekpanna som köttet. Plocka grönkålen från stjälken, och tillsätt när svampen fått en fin yta. Stek och smaka upp med citronskal, salt och svartpeppar. Ringla över grädde och riven pecorinoost. Låt koka ihop och ställ åt sidan.
4
Strimla sockerärtorna, finhacka persiljan och krossa lätt hasselnötterna. Låt köttet gå klart med potatisen sista 3 – 4 minuterna.
5
Servera potatis i botten med köttet ovanpå. Lägg den goda stuvningen på köttet med dem andra tillbehören ovanpå, smaklig måltid!