Tomat- och paprikarelish med kyckling och vitvinssås

Favoritmarkera

Ibland behöver man inte bygga rätter klassiska med ett tillbehör som potatis, ris eller pasta. I detta recept väljer jag att göra en relish på paprika, tomat och lök. Fantastiskt god med djup smak och en liten hetta i bakgrunden. Till detta serverar jag en örtstinn vitvinssås, väldigt passande till relishen.

Direkt nedan kan du se en video på hur man lagar tomat- och paprikarelish med kyckling och vitvinssås. Och längst ner hittar du ett vintips till rätten.

@adriancederlund Tomat- och parikarelish med kyckling och vitvinsås 🫑🌶️ Ingredienser – för 4 personer Kyckling 4 st kycklingbröst 20 g smör 1 msk olivolja Salt och svartpeppar Relish 2 st paprika 200 g små tomater 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 1 kruka basilika 1 röd chili Salt och svartpeppar Vitvinsås 1 schalottenlök 1 lagerblad 6 vitpepparkorn 1 dl grönsaksfond 3 dl vitt vin 2 dl grädde 1 kruka gräslök Salt #foryou #foryoupage #fypシ #xyzbca #foodie #viral #fyp #chicken ♬ Ho Hey – The Lumineers

Tomat- och paprikarelish med kyckling och vitvinssås

För 4 personer

Ingredienser

Kyckling

4 st kycklingbröst
20 g smör
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Relish

2 st paprika
200 g små tomater
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 röd chili
Salt och svartpeppar

Vitvinssås

1 schalottenlök
1 lagerblad
6 vitpepparkorn
1 dl grönsaksfond
3 dl vitt vin
2 dl grädde
1 kruka gräslök
Salt

Så här gör du:

1. Börja med att steka kycklingen på båda sidorna i smör och olivolja. Försök få en gyllene färg. Smaka av dem med salt och svartpeppar samt ös kycklingen. Låt kycklingen gå färdigt i ugnen på 125 grader tills dem når en innertemperatur på 72 grader.
2. Finhacka schalottenlök och svetta i lite rapsolja. Tillsätt lagerblad och vitpepparkorn. När löken blivit mjuk går du i med det vita vinet. Låt sedan reducera.
3. Under tiden delar du ner paprika, rödlök, chili och vitlök. Stek detta i samma stekpanna som kycklingen varit i tillsammans med färsk basilika. Låt puttra i ca 15–20 minuter på medelhög värme. Blir det för fast och är nära att bränna så tillsätter du lite vatten. Smaka av med salt, svartpeppar och lite vinäger.
4. Tillsätt grädde i såsen och sila av den. Servera allt på en tallrik, precis innan servering går du i med rikligt med finhackad gräslök i såsen. Smaklig måltid!

Vin till tomat- och paprikarelish med kyckling

Moonlight manor

Moonlight Manor, Chenin Blanc Sauvignon Blanc, 2022 (6293) 94:-

En ung och frisk blandning av chenin blanc och sauvignon blanc som bjuder på en härlig örtighet och en fräsch fruktighet direkt i doften. Här är det päron, vitpeppar, persika och lime som samsas i både smak och doft. Ihop med den höga syran i rätten kommer det här vinet passa förträffligt. Du får ett syrligt och friskt vin som kommer komplettera vitvinssåsen och relishen på ett bra sätt.

Instagram

TikTok

Youtube

Fler recept från Adrian Cederlund

Lämna ett svar