Pizza med salsiccia

Pizza med salsiccia och sparris- och mandelcréme

Favoritmarkera

Pizza går att servera på alla möjliga vis, möjligheterna är oändliga. I detta recept serverar jag den med knaprig salsiccia och en kräm gjord på grön sparris och mandlar. Om man inte är så glad för tomat så kan man byta ut tomatsåsen mot crèmefraiche i stället. Att göra egen pizzadeg är något jag verkligen föredrar, det blir väldigt stor skillnad.

Om du är sugen på att göra en äkta hemmagjord pizza med salsiccia som sen toppas med sparris- och mandelcréme så kan du se en video på hur man gör det direkt nedan. Längst ner hittar du vintips till rätten.

@adriancederlund Pizza night med ett glas piemonte barbera!! 🍷#pizza #foryou #foryoupage #fypシ #xyzbca #foodie #viral #fyp ♬ Bella ciao – Voces Libres

Pizza med salsiccia och sparris- och mandelcréme

För 4 personer

Ingredienser

Pizzadeg

613g mjöl – tipo 00
368g vatten
18g salt
2,7g jäst

Topping

3 salsiccia korvar
1 burk hela tomater
2 paket mozzarella
1 burk sparris- och mandelcrème
1 paket fetaost
40 g parmesan
1 paket pinjenötter
1 kruka basilika

Så här gör du:

1. Blanda ingredienserna till pizzadegen, gärna i en degblandare. Vik degen så du får en slät yta. Låt jäsa i rumstemperatur i 1 h. Dela sedan upp i 250g bollar och låt jäsa i varsin burk i kylen, gärna 1–2 dagar.
2. Värm pizzaugnen så varm den går, kör du vanlig hemmaugn så sätt den på högsta temperatur.
3. Ta bort skinnet på korven och stek tills krispig. Klipp sönder tomaterna och dela upp mozzarellan. Arbeta ut degen till en rund pizza, lägg ett lagom lager med tomatsås, inte för mycket så pizzan blir vattnig. Toppa med de andra ingredienserna.
4. In med pizzan i ugnen och toppa sedan med nötter och basilika. Servera tillsammans med ett glas piemonte barbera, smaklig måltid!

Pizza med salsiccia – vintips

Piemonte Barbera

Piemonte, Barbera, 2021 (59304) 299:-

Vi på Vinbanken har flera gånger valt att lyfta just druvan barbera som en av de allra bästa druvorna när man ska välja vin till pizza. När vi fick möjligheten att testa den här nya premiumboxen från producenten San Silvestro så gick tankarna direkt till en pizza med tomatsåsbaserad botten. I vinet får du alla de där klassiska barbera-tonerna som du är ute efter. Här samsas där där bärigheten ihop med fattonerna och örtigheten direkt i doften. Det är körsbär, hallon, viol och örter som sedan paketeras ihop snyggt med de mjuka tanninerna och den välbalanserade syran. Till pizzan kommer örterna och fruktigheten komma fram på ett snyggt sätt och komplettera rätten perfekt. Ett riktigt bra vin till pizza helt enkelt.

Instagram

TikTok

Youtube

Fler recept från Adrian Cederlund

Lämna ett svar