Coq au vin på kyckling med potatispuré

50 minuter
Svår
19 ingredienser
Recept på coq au vin på kyckling. En minst lika god variant som när man använder tupp, som man egentligen ska.
Coq au vin på kyckling med potatispuré

Vintips till receptet

  • Parnevik's Red Blend

    Parnevik's Red Blend

    2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%

    I coq au vin förenas det rustika franska köket: kyckling, sidfläsk, svamp och rotfrukter badande i vin och örter. När denna rätt möter ett solmoget sydfranskt vin händer något särskilt. Björnbärens och hallonens djup flätas samman med den mustiga såsen, medan vinets örter speglar timjan och lagerblad i grytan. Den peppriga finishen förstärker den rökiga tonen från sidfläsket, och tanninerna skär igenom puréns krämighet med precision. Det är som om maten och vinet talar samma språk - franskt, rustikt, elegant och fyllt av värme.

    129 kr
Ingredienser för 4 personer

Coq au vin

1 st
Kyckling
(hel)
1 dl
Vetemjöl
5 st
Lökar
(små)
3 st
Morätter
3 st
Vitlöksklyftor
8 st
Champinjoner
(små)
150 g
Varmrökt sidfläsk
1 msk
Tomatpuré
1 kruka
Timjan
3 st
Lagerblad
0.5 l
Rött vin
2 dl
Hönsbuljong
4 cl
Cognac
Salt & svartpeppar

Potatispuré

600 g
Mjölig potatis
2 dl
Mjölk
25 g
Smör
Riven muskotnöt
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Parnevik's Red Blend

    Parnevik's Red Blend

    2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%

    I coq au vin förenas det rustika franska köket: kyckling, sidfläsk, svamp och rotfrukter badande i vin och örter. När denna rätt möter ett solmoget sydfranskt vin händer något särskilt. Björnbärens och hallonens djup flätas samman med den mustiga såsen, medan vinets örter speglar timjan och lagerblad i grytan. Den peppriga finishen förstärker den rökiga tonen från sidfläsket, och tanninerna skär igenom puréns krämighet med precision. Det är som om maten och vinet talar samma språk - franskt, rustikt, elegant och fyllt av värme.

    129 kr