Broccolipasta med pancetta
30 minuter
Enkel
10 ingredienser
Recept på broccolipasta med pancetta där du får det bästa av både Italien och Sverige i en och samma rätt.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
250 g
Pancetta
500 g
Pasta rigatoni
1 st
Broccolihuvud
(stort)
100 g
Spenat
2 st
Vitlöksklyftor
1 tsk
Chiliflakes
1 st
Citron
(zest och juice)
2 dl
Grädde
50 g
Parmesan
finriven
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
250 g
Pancetta
500 g
Pasta rigatoni
1 st
Broccolihuvud
(stort)
100 g
Spenat
2 st
Vitlöksklyftor
1 tsk
Chiliflakes
1 st
Citron
(zest och juice)
2 dl
Grädde
50 g
Parmesan
finriven
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att dela ner pancettan och stek på medelhög värme till den blir krispig.
2
Dela ner broccolin och koka i lättsaltat vatten tills mjuk. Häll av vattnet och häll ner i en mixer tillsammans med spenat, vitlök, chiliflakes, citron och grädde. Mixa till en slät smet.
3
Koka pastan al dente.
4
Tillsätt pastan i en vid stekpanna tillsammans med fettet från pancettan. Häll i såsen och smaka av med salt, svartpeppar och parmesanost. Kasta pastan i stekpannan tills du fått in tillräckligt med luft för att få såsen krämig.
5
Servera pastan med pancetta och parmesan på toppen, smaklig måltid!