Matiga våfflor - två smakrika varianter
30 minuter
Medel
15 ingredienser
Två varianter på matiga våfflor som fungerar både som förrätt och varmrätt. Den ena varianten med löjrom och den andra med burrata.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Våfflor
100 g
Smör
4 dl
Vetemjöl
1.5 tsk
Bakpulver
0.5 tsk
Salt
2 st
Ägg
5 dl
Mjölk
Topping - burrata
1 st
Burrata
1 kruka
Basilika
200 g
Körsbärstomater
80 g
Salami
Balsamico
Topping - löjrom
75 g
Löjrom
2 dl
Smetana
1 st
Rödlök
1 kruka
Dill
Ingredienser för 4 personer
Våfflor
100 g
Smör
4 dl
Vetemjöl
1.5 tsk
Bakpulver
0.5 tsk
Salt
2 st
Ägg
5 dl
Mjölk
Topping - burrata
1 st
Burrata
1 kruka
Basilika
200 g
Körsbärstomater
80 g
Salami
Balsamico
Topping - löjrom
75 g
Löjrom
2 dl
Smetana
1 st
Rödlök
1 kruka
Dill
Gör så här
1
Börja med att smälta smöret. Blanda ihopa dem torra ingredienserna i en bunke. Vispa sedan ner mjölk, ägg och smör till en slät smet. Låt stå i 20 minuter.
2
Dela ner tomaterna, plocka basilikan, finhacka rödlöken.
3
Smörj våffeljärnet med smör. Slå på smet och grädda tills gyllenbruna. Låt vila på ett galler i någon minut efter gräddningen så blir dem extra krispiga.
4
Toppa våfflorna med tillbehören och ät, smaklig måltid!