Hängmörad ryggbiff med rödvinssås och tomatsallad
30 minuter
Medel
18 ingredienser
Recept på hängmörad ryggbiff med rödvinssåsoch tomatsallad som matchas med ett härligt Rhônevin som passar till rätten.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kött
600 g
Hängmörad ryggbiff
25 g
Smör
3 st
Vitlöksklyftor
Salt & svartpeppar
Rödvinssås
1 st
Schalottenlök
15 g
Smör
2 st
Lagerblad
8 st
Svartpepparkorn
1 msk
Torkad rosmarin
1 msk
Tomatpuré
4 dl
Rödvin
2 dl
Kalvfond
(utspädd)
Salt
Tomatsallad
5 st
Plommontomater
1 st
Schalottenlök
(finhackad)
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
Kött
600 g
Hängmörad ryggbiff
25 g
Smör
3 st
Vitlöksklyftor
Salt & svartpeppar
Rödvinssås
1 st
Schalottenlök
15 g
Smör
2 st
Lagerblad
8 st
Svartpepparkorn
1 msk
Torkad rosmarin
1 msk
Tomatpuré
4 dl
Rödvin
2 dl
Kalvfond
(utspädd)
Salt
Tomatsallad
5 st
Plommontomater
1 st
Schalottenlök
(finhackad)
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att torka av köttbiten och salta den rejält runt om. Stek i en panna på medelhög värme med lite rapsolja. Se till så att köttet får bra kontakt med stekpannan. Vänd på den och tillsätt vitlök och smör. Ös köttet och låt vila på ett galler.
2
Finhacka schalottenlöken och svetta i en kastrull med smör, svartpepparkorn, rosmarin och lagerblad. När löken mjuknat tillsätter du tomatpuré, rödvin och kalvfond. Låt sedan reducera rejält.
3
Dela ner tomater och finhacka schalottenlök. Blanda i en bunke med rödvinsvinäger, olivolja, salt och svartpeppar.
4
Sila av den reducerade såsen och tillsätt lite smör, samt en skvätt rödvin till. Smaka av med salt.
5
Avsluta köttbiten i ugnen tills den blir ca 52 grader. Skär upp och servera på en tallrik, smaklig måltid!