Fläskkarré med grönpeppar- och honungssås
40 minuter
Medel
15 ingredienser
Recept på fläskkarré med grönpeppar- och honungssås. En klassisk råvara som kompletteras med en härlig och smakrik sås.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kött
600 g
Fläskkarré
1 st
Schalottenlök
1 msk
Grönpeppar
20 g
Smör
4 msk
Soja
1 msk
Honung
2 dl
Grädde
Salt & svartpeppar
Inlagd rödlök
3 st
Rödlök
1 dl
Ättika
2 dl
Socker
3 dl
Vatten
Servering
150 g
Haricots verts
900 g
Delikatesspotatis
Persilja
Ingredienser för 4 personer
Kött
600 g
Fläskkarré
1 st
Schalottenlök
1 msk
Grönpeppar
20 g
Smör
4 msk
Soja
1 msk
Honung
2 dl
Grädde
Salt & svartpeppar
Inlagd rödlök
3 st
Rödlök
1 dl
Ättika
2 dl
Socker
3 dl
Vatten
Servering
150 g
Haricots verts
900 g
Delikatesspotatis
Persilja
Gör så här
1
Dela potatisen i halvor och ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 25 – 30 minuter.
2
Koka upp ättika, socker och vatten. Skiva löken tunt och lägg i en skål. Täck med inläggningslagen.
3
Salta och peppra köttet runt om. Stek på medelhög värme i rapsolja, se till så köttet har bra kontakt med stekpannan så det blir en fin stekyta.
4
Finhacka schalottenlök och tillsätt i stekpannan med grönpeppar och en klick smör. När löken mjuknat tillsätt soja, honung och grädde. Smaka av med salt och svartpeppar.
5
Blanchera haricots verts i lättsaltat vatten i någon minut.
6
Servera potatis i botten med grönsakerna, köttet med rejält med sås ovanpå, smaklig måltid!