Räksallad med pepparrot och dillsås
15 minuter
Enkel
12 ingredienser
Recept på räksallad med pepparrot och dillsås. En fräsch rätt som är perfekt när vårvärmen ligger på och man är sugen på en god sallad.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Sallad
1 kg
Oskalade räkor
400 g
Salladsmix
0.5 st
Gurka
1 st
Avokado
1 st
Rödlök
1 st
Knippe rädisor
150 g
Böngroddar
Sås
3 dl
Majonnäs
1 kruka
Dill
1 msk
Riven pepparrot
1 msk
Vitvinsvinäger
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
Sallad
1 kg
Oskalade räkor
400 g
Salladsmix
0.5 st
Gurka
1 st
Avokado
1 st
Rödlök
1 st
Knippe rädisor
150 g
Böngroddar
Sås
3 dl
Majonnäs
1 kruka
Dill
1 msk
Riven pepparrot
1 msk
Vitvinsvinäger
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Skala räkorna, skölj absolut inte av dem i vatten. Då försvinner det smak.
2
Blanda majonnäs med finhackad dill, riven pepparrot och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.
3
Skölj grönsakerna och dela ner. Blanda samman allt i en stor skål och lägg sedan på ett stort fat.
4
Toppa grönsakerna med böngroddar, dem skalade räkorna och ringla över såsen. Smaklig måltid!