Kryddstark färs med myntayoghurt i pitabröd
30 minuter
Enkel
23 ingredienser
Kryddstark färs med myntayoghurt i pitabröd är en perfekt rätt om du är sugen på att slänga ihop något du aldrig gjort förut.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kött
400 g
Nötfärs
1 msk
Olivolja
1 msk
Spiskummin
1 msk
Torkad oregano
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Torkad koriander
1 tsk
Cayennepeppar
Salt & svartpeppar
Myntayoghurt
3 dl
Grekisk yoghurt
1 kruka
Mynta
(färsk)
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Citron
(zest)
1 msk
Honung
Salt & svartpeppar
Sallad
0.25 st
Rödkål
0.5 st
Gurka
1 kruka
Persilja
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Olivolja
1 msk
Honung
Salt & svartpeppar
Servering
8 st
Pitabröd
1 st
Fetaost
Ingredienser för 4 personer
Kött
400 g
Nötfärs
1 msk
Olivolja
1 msk
Spiskummin
1 msk
Torkad oregano
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Torkad koriander
1 tsk
Cayennepeppar
Salt & svartpeppar
Myntayoghurt
3 dl
Grekisk yoghurt
1 kruka
Mynta
(färsk)
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Citron
(zest)
1 msk
Honung
Salt & svartpeppar
Sallad
0.25 st
Rödkål
0.5 st
Gurka
1 kruka
Persilja
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Olivolja
1 msk
Honung
Salt & svartpeppar
Servering
8 st
Pitabröd
1 st
Fetaost
Gör så här
1
Finstrimla rödkålen samt gurkan och finhacka persiljan och lägg i en bunke. Ringla över rödvinsvinäger, olivolja och honung. Smaka av med salt och svartpeppar och låt marinera.
2
Finhacka vitlök och mynta samt riv citronzest. Blanda i en skål med den grekiska yoghurten. Smaka av med honung, salt och svartpeppar.
3
Stek färsen i en het stekpanna tills den blir riktigt krispig. När de blivit det går du i med alla kryddorna och blandar om ordentligt. Känns det lite torrt så kan du gå i med en skvätt vatten.
4
Värm bröden lätt i ugnen och skär upp dem. Fyll dem med sallad, sås och kött. Avsluta med lite smulad fetaost, smaklig måltid!