Tagliatelle med jätteräkor, chili och grillad paprika

Favoritmarkera

En enkel tagliatelle med simpla smaker. Jag använder mig av jätteräkor som är förkokta, du kan använda helt råa räkor också om du kan få tag på det. Var försiktig så du inte steker räkorna för länge, då blir dem sega.

En perfekt rätt när man vill ha en smakrik pasta med det bästa av allt. Tagliatelle med jätteräkor, chili och grillad paprika bjuder på krämighet, en diskret hetta och massvis av smak. Direkt nedan kan du se en video på hur man lagar rätten, och längst ner kan du hitta ett vintips till rätten.

@adriancederlund Tagliatelle med jätteräkor, chili och grillad paprika ️ Ingredienser- för 4 personer 500 g tagliatelle 400 g jätteräkor 100 g grillad paprika 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 chili 1 dl vitt vin 250 g mascarpone 1 kruka persilja 1 msk olivolja Salt & svartpeppar #foryou #fypシ #foryoupage #xyzbca #pasta #shrimp ♬ Keep Dat Nigga – iCandy

Tagliatelle med jätteräkor, chili och grillad paprika

För 4 personer

Ingredienser

500 g tagliatelle
400 g jätteräkor
100 g grillad paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 chili
1 dl vitt vin
250 g mascarpone
1 kruka persilja
1 msk olivolja
Salt & svartpeppar

Så här gör du:

1. Börja med att skala räkorna om det behövs. Finhacka sedan vitlök och chili och blanda tillsammans med räkorna, låt sedan marinera.
2. Hacka ner paprika och gul lök. Svetta i olivolja.
3. Koka pastan enligt paketen.
4. Gå ner med räkorna och stek på hög värme en kort stund. Deglasera stekpannan med vitt vin och tillsätt sedan mascarpone.
5. Tillsätt pastan i stekpannan tillsammans med lite pastavatten. Slunga ihopa och ringla över finhackad persilja. Smaklig måltid!

Vin till tagliatelle med jätteräkor

Von Winning

Von Winning, Riesling, 2021 (79393) 121:-

Det är väldigt svårt att bortse från att riesling nog är det mest matkompatibla vinet där ute, om man nu ska generalisera väldigt mycket. I det här fallet får vi en riesling från den berömda producenten Von Winning med en liten sötma i sig. Sötman kommer passa alldeles utmärkt med chilin i rätten. Sedan får vi en hög syra från vinet som kommer passa riktigt fint med krämigheten och de lite småfeta inslagen. Tagliatelle med jätteräkor bjuder på både krämighet men även sälta och hetta samtidigt, och med det så finns det få viner som passar bättre än en riesling med en liten sötma.

Instagram

TikTok

Youtube

Fler recept från Adrian Cederlund

Lämna ett svar